Flux-stiri

Incendiul izbucnit marți seară la Complexul comercial Prosper Plaza din Capitală a fost stins în două ore

  • Un incendiu puternic a izbucnit marți seară la complexul comercial Prosper Plaza din Capitală.
  • Unii locatari din zonă spun că autoritățile au intervenit după ce toată clădirea era deja în flăcări.
  • Cauzele incendiului sunt încă necunoscute. Ultimele controale în complex au fost efectuate în 2018 și 2021.

Un incendiu puternic a izbucnit marți seară la complexul comercial Prosper Plaza din Capitală. La început au fost doar degajări puternice de fum, însă vântul puternic a făcut ca focul să se răspândească rapid în toată clădirea.

Acoperișul s-a prăbușit, iar celelalte etaje au ars complet. Circulația în zonă a fost restricționată, iar locuitorilor li s-a recomandat să închidă ferestrele pentru că fumul degajat era foarte toxic.

Incendiul se manifestă cu o flacără foarte puternică în special la nivelul acoperișului dar și pe fațada clădirii. Pentru protecția populației aflate în proximitatea zonei a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro alert”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, Daniel Vasile.

Daniel Vasile a declarat că toate persoanele au fost evacuate la timp și că nu au fost victime. Oamenii care locuiau în zonă sau care lucrau în centrul comercial spun că au auzit și o explozie.

Cauzele incendiului sunt încă necunoscute. Ultimele controale în complex au fost efectuate în 2018 și 2021. Atunci a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Două ore a durat stingerea incendiului, iar fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, îți spune cât de toxic
a fost fumul pentru tine.

Plasticul care a ars și plasticul din PVC care a ars și cel din zona ferestrelor și interioare și faptul că a fost un vânt destul de puternic și a transformat clădirea într-o torță e un factor de risc pentru sănătatea noastră, pentru a celor ce locuiesc în zonă. Plasticul, în general, ce este cu până la 2000 mai toxic decât alte echivalente a unei cantități de lemn”, a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu.

The post Incendiul izbucnit marți seară la Complexul comercial Prosper Plaza din Capitală a fost stins în două ore appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code