Flux-stiri

Între tradiție și modern. Cum s-a sărbătorit Ziua Internațională a Popoarelor Indigene

  • Sute de reprezentanți ai populațiilor indigene s-au întâlnit sâmbătă la Rio de Janeiro.
  • Șef Pataxo: „Sărbătorirea Zilei Internaționale a Populațiilor Indigene e un act de rezistență.”
  • Marise Guarani, organizator: „E un spațiu pedagogic unde arătăm cum suntem.”

Sute de indigeni din mai multe etnii s-au adunat sâmbătă, la Rio de Janeiro, într-un târg tradițional pentru a sărbători Ziua Internațională a Popoarelor Indigene, conform Associated Press.

Meșteșugari din diferite părți ale Braziliei și-au expus creațiile, dar și produsele, prezentându-și rădăcinile culturale și sociale printr-un eveniment plin de culoare, care atrage mii de vizitatori și localnici interesați de tradiție.

Nu este un târg obișnuit

Marise Guarani, profesor de istorie și unul dintre organizatorii evenimentului, spune că scopul târgului merge dincolo de vânzarea produselor indigene. „Acesta nu este un târg obișnuit, ci este un spațiu pedagogic în care învățăm ce este poporul indigen, care este lupta noastră și care este responsabilitatea noastră față de planetă”, a declarat Marise Guarani.

9 august este considerată Ziua Internațională a Popoarelor Indigene, o dată creată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru a onora și recunoaște tradițiile popoarelor indigene și pentru a promova conștientizarea incluziunii acestora în societate.

„Sărbătorirea Zilei Internaționale a Popoarelor Indigene este un act de rezistență. Este, de asemenea, un act de căutare a autonomiei. Am fost considerați marii muți în istoria acestei țări. Doar Funai obișnuia să vorbească în numele nostru, al antropologului sau al cercetătorului. Și astăzi, noi, popoarele indigene, căutăm autonomia”, a declarat Araçari Pataxó, șeful din statul Bahia.

Citește și:

The post Între tradiție și modern. Cum s-a sărbătorit Ziua Internațională a Popoarelor Indigene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code