Flux-stiri

Italia amendează Amazon cu 1,1 miliarde de euro. Care este motivul

AmazonAmazon

  • Autoritatea antitrust din Italia a amendat compania Amazon cu 1,1 miliarde de euro pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă în domeniul logisticii comerțului electronic
  • Măsura vine la două săptămâni după ce aceeași autoritate a impus o amendă de 68,7 milioane de euro companiei Amazon pentru încălcarea legislației UE
  • În cadrul aceleiași acțiuni, Apple a fost obligată să plătească 134,5 milioane de euro

Autoritatea antitrust din Italia a anunțat joi că a amendat Amazon cu 1,1 miliarde de euro pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă în domeniul logisticii comerțului electronic, aceasta fiind cea mai recentă acțiune împotriva Big Tech din SUA în UE, conform Reuters.

Statutul companiei Amazon pe piața italiană „i-a permis să își favorizeze propriul serviciu de logistică… cu vânzătorii activi pe platforma Amazon.it în detrimentul operatorilor concurenți de pe această piață și să își consolideze propria poziție dominantă”, a precizat autoritatea de supraveghere a concurenței într-un comunicat.

Măsura vine la două săptămâni după ce aceeași autoritate a impus o amendă de 68,7 milioane de euro companiei Amazon pentru încălcarea legislației UE prin restricții care au penalizat vânzătorii de produse Apple și Beats.

În cadrul aceleiași acțiuni, Apple a fost obligată să plătească 134,5 milioane de euro, potrivit AFP.

În timp ce Europa merge mai departe cu litigii antitrust, autoritățile de reglementare din SUA urmăresc îndeaproape abordarea acesteia față de marile firme de tehnologie, după ce Washingtonul s-a angajat să intensifice controlul asupra industriei tehnologice.

Organismul de supraveghere a declarat joi că vânzătorii terți care nu folosesc serviciul de logistică al Amazon sunt excluși de la „un set de avantaje esențiale pentru a obține vizibilitate și perspective de vânzări mai bune”.

The post Italia amendează Amazon cu 1,1 miliarde de euro. Care este motivul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code