Flux-stiri

Italia se opune sancționării Rusiei și vrea o soluție diplomatică la criza dintre Rusia și Occident

  • Italia susține calea diplomatică privind rezolvarea crizei dintre Rusia și Occident și se opune impunerii de sancțiuni.
  • Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a declarat că eforturile comune pentru obţinerea unei soluţii diplomatice îndeamnă evitarea oricăror sancţiuni.
  • La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a atras atenţia că ţările occidentale nu vor putea impune sancţiuni împotriva Rusiei dacă Italia se va opune.

Italia vrea o soluţie diplomatică la criza dintre Rusia şi Occident şi se opune impunerii de sancţiuni, a afirmat joi, la Moscova, ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, cu ocazia întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Împreună cu ministrul Serghei Lavrov, ne coordonăm pentru stabilirea unei întâlniri între premierul Mario Draghi şi preşedintele Vladimir Putin. Ministrul Lavrov mi-a semnalat că Rusia manifestă întreaga disponibilitate pentru găsirea unei soluţii de natură diplomatică la actuala criză”, a afirmat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, citat de agenţia ANSA.

Luigi Di Maio a subliniat că Italia este printre țările care militează pentru diplomație în ceea ce privește rezolvarea tensiunilor ruso-ucrainiene.

În contextul a ceea ce mi-a semnalat marţi, la Kiev, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, şi a ceea ce mi-a spus acum ministrul Lavrov, ambele părţi manifestă disponibilitatea găsirii unei soluţii diplomatice. Trebuie să prevaleze diplomaţia, bunul-simţ, parcursul ideal pentru a evita un conflict care ar genera consecinţe devastatoare pentru întregul continent. Italia se numără printre ţările active în sensul atingerii obiectivelor diplomatice”, a subliniat Luigi Di Maio.

Ministrul italian de Externe a declarat că eforturile comune pentru obţinerea unei soluţii de natură diplomatică îndeamnă evitarea oricăror sancţiuni.

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a atras atenţia că ţările occidentale nu vor putea impune sancţiuni împotriva Rusiei dacă Italia se va opune.

Sancţiunile nu vor putea fi aprobate dacă se va opune cel puţin o ţară. Nu cred că Italia este interesată să alimenteze tensiunile, noi observăm că urmează tradiţia diplomaţiei, nu ameninţă, nu avertizează cu pedepse, ci caută soluţii”, a subliniat Serghei Lavrov.

The post Italia se opune sancționării Rusiei și vrea o soluție diplomatică la criza dintre Rusia și Occident appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code