Flux-stiri

Italienii au marcat 30 de ani de la asasinarea judecătorului anti-mafia Giovanni Falcone

  • Procurorul anti-mafia Giovanni Falcone a fost asasinat la 23 mai 1992. Un alt magistrat, Paolo Borsellino, a fost ucis 57 de zile mai târziu.
  • Mii de italieni au protestat pe străzi, au apărut noi legi anti-mafia și șeful organizației a fost arestat după un an.
  • Cele două crime au adus o vânătoare de mafioți fără precedent.

Lupta cu mafia a început în Italia fix în urmă cu 30 de ani. Iar momentul a fost unul tragic, asasinarea celui mai cunoscut procuror al țării.

La 23 mai 1992, o bombă de 500 de kilograme a fost plasată cu un skateboard sub mașina lui Giovanni Falcone. Explozia a fost atât de puternică încât a distrus șoseaua și a fost înregistrată de seismografele de partea cealaltă a insulei Sicilia.

Falcone, soția lui și trei polițiști au murit. Magistratul își dedicase viața unei cruciade împotriva crimei organizate. Cu cinci mai devreme, ancheta lui a avut ca rezultat condamnarea a câteva sute de mafioți.

După asasinat, munca lui Falcone a fost preluată de prietenul lui, Paolo Borsellino. La doar 57 de zile distanță, Borsellino a fost ucis în mod identic. În mod ironic, asta a adus sfârșitul Cosa Nostra. Mii de italieni au protestat pe străzi, au apărut noi legi anti-mafia și șeful organizației a fost arestat după un an.

Crimele au dus la apariția unei noi generații de procurori și judecători, care au dus lupta mai departe. Era război și cu toții am auzit apelul de înrolare” , au povestit ei.

El a spus, pare că a spus: «Lașul moare de mai multe ori zilnic. Curajosul, o singură dată» . Asta înseamnă că nu vă este frică? Nu este important dacă unui om îi este frică sau nu. Contează să știi să trăiești cu frica, să nu o lași să te condiționeze. Asta înseamnă să ai curaj. Atlfel, nu ar fi curaj, ci inconștiență

The post Italienii au marcat 30 de ani de la asasinarea judecătorului anti-mafia Giovanni Falcone appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code