Flux-stiri

Japonia contribuie la construirea reactorului nuclear de înaltă tehnologie al lui Bill Gates

Bill GatesBill Gates

  • Reactorul nuclear de înaltă tehnologie va fi construit în Wyoming.
  • Guvernul american va da o finanțare prin care acoperă două miliarde de dolari din proiect.
  • SUA se află într-o continuă competiție cu China și Rusia.

Japonia contribuie la construirea reactorului nuclear de înaltă tehnologie al lui Bill Gates, în Wyoming. Agenția pentru Energie Atomică din Japonia (JAEA) și Mitsubishi Heavy Industries Ltd (7011.T) vor coopera cu Statele Unite și cu compania de risc a lui Bill Gates pentru a construi un reactor nuclear de înaltă tehnologie în Wyoming, a anunțat sâmbătă cotidianul Yomiuri.

Părțile vor semna un acord încă din luna ianuarie pentru ca JAEA și Mitsubishi Heavy Industries să ofere sprijin tehnic și date de la propriile reactoare avansate ale Japoniei, se arată în raport, citând mai multe surse neidentificate. TerraPower, o întreprindere de energie nucleară avansată fondată de Gates, urmează să își deschidă centrala Natrium din Wyoming în 2028. Guvernul american va oferi finanțare pentru a acoperi jumătate din proiectul de patru miliarde de dolari.

TerraPower a explorat inițial perspectiva construirii unei centrale nucleare experimentale cu compania de stat China National Nuclear Corp, până când a fost nevoită să caute noi parteneri după ce administrația lui Donald Trump a restricționat acordurile nucleare cu China. Statele Unite au fost în competiție cu China și Rusia, care speră, de asemenea, să construiască și să exporte reactoare avansate.

Japonia, pe de altă parte, are o istorie de dezafectare a prototipului său de reactor avansat Monju în 2016, un proiect care a costat 8,5 miliarde de dolari, dar care a oferit puține rezultate și ani de controverse. Instalația Monju a cunoscut accidente, încălcări ale reglementărilor și mușamalizări încă de la conceperea sa și a fost închisă ca urmare a neîncrederii publicului în energia nucleară după dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011.

Atât JAEA, cât și Mitsubishi Heavy Industries nu au putut fi contactate pentru comentarii, întrucât birourile lor erau închise pentru sărbătorile de Anul Nou. Totuși, se știe clar că Japonia contribuie la construirea reactorului nuclear de înaltă tehnologie al lui Bill Gates, în Wyoming.

The post Japonia contribuie la construirea reactorului nuclear de înaltă tehnologie al lui Bill Gates appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code