Flux-stiri

Japonia se pregătește să elimine toate restricțiile COVID pe măsură ce noile infecții scad

  • Restricțiile impuse în Japonia au avut un impact asupra economiei, în special asupra sectorului serviciilor.
  • Măsurile vor fi ridicate în Japonia datorită numărului de cazuri care a început să scadă.
  • În luna februarie, un val Omicron a dus la un număr record de infectări în Japonia.

Japonia urmează să anunțe miercuri ridicarea restricțiilor privind COVID-19 impuse la Tokyo și în alte 17 orașe, în condițiile în care valul de infecții provocate de varianta Omicron continuă să scadă.

Premierul Fumio Kishida va face declarații la ora 19.00, când este de așteptat să anunțe ridicarea restricțiilor la 21 martie, cu o nouă relaxare a măsurilor la frontieră, potrivit presei locale. Tokyo a înregistrat marți 7.836 de cazuri de COVID-19, în scădere cu 12% față de săptămâna precedentă. Un val Omicron a dus la rate record de infectare în capitală și în întreaga Japonie în luna februarie, fiind cel mai mortal val de pandemie de până acum în țară.

După un început lent, programul guvernamental de rapel al vaccinului COVID-19 s-a accelerat, aproximativ 71% din populația vârstnică vulnerabilă din Japonia primind o a treia doză.

Așa-numita restricție de cvasi-stare de urgență aplicată în prezent în 18 din cele 47 de prefecturi din Japonia se concentrează pe limitarea orelor de funcționare a restaurantelor și a altor afaceri.

Oficialii din prefectura vestică Osaka au luat în considerare posibilitatea de a solicita o prelungire a restricțiilor din cauza numărului mare de spitalizări, dar în cele din urmă au decis să le lase, a raportat serviciul de știri Kyodo. Măsurile au avut un impact asupra economiei, în special asupra sectorului serviciilor.

„O anumită cantitate de cerere de servicii va fi dezlănțuită în cazul în care restricțiile vor fi ridicate, deoarece gospodăriile au destul de multe economii acum și coincide cu sărbătorile de primăvară”, a declarat Daiju Aoki, economist șef pentru Japonia la UBS SuMi TRUST Wealth Management.

Experții în sănătate au declarat că actualul val Omicron nu s-a încheiat, iar noi variante ar putea apărea în orice moment. Restricțiile folosite în mod repetat în timpul pandemiei de doi ani și-au pierdut eficacitatea asupra comportamentului public, a declarat profesorul Hitoshi Oshitani de la Universitatea Tohoku.

„Trebuie să avem o strategie diferită pentru a suprima transmiterea în acest stadiu. Este încă prematur să discutăm despre un fel de strategie de ieșire din acest virus”, a declarat Oshitani, consilier principal în cadrul răspunsului guvernamental la pandemie.

Kishida va anunța, de asemenea, probabil, o creștere a limitei de sosiri zilnice în Japonia la 10.000 începând cu luna aprilie, de la 7.000 în prezent, potrivit presei, cel mai recent pas în relaxarea reglementărilor dure de la graniță care au atras critici din partea întreprinderilor și a educatorilor.

The post Japonia se pregătește să elimine toate restricțiile COVID pe măsură ce noile infecții scad appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code