Flux-stiri

Jocurile Olimpice au fost afectate de schimbările climatice

  • Încălzirea globală din ultimii ani a afectat desfășurarea Jocurilor Olimpice.
  • Până în anul 2050, numărul orașelor care vor mai putea găzdui competiția va scădea considerabil.
  • 3 orașe din Europa și o stațiune de ski din State sunt considerate nesigure pentru Jocurile Olimpice.

Jocurile Olimpice au fost afectate de schimbările climatice, deoarece orașele nu mai sunt la fel de răcoroase pe cât ar avea nevoie organizatorii. Mai mult decât atât, pandemia face ca găsirea unui oraș dispus să le găzduiască să fie o sarcină și mai grea.

Din cauza încălzirii globale, temperaturile din unele orașe sunt mult mai mari decât ar trebui, ceea ce nu permite desfășurarea optimă a Jocurilor Olimpice. Conform NASA, cei mai critici ani au fost ultimii opt. În tot acest interval, emisiile de carbon ce ajung în atmosferă au fost din ce în ce mai mari.

Mai mult decât atât, conform experților, până în anul 2050, doar 10 locații din cele 19 vor mai fi avea clima potrivită pentru a putea găzdui Jocurile Olimpice. În consecință, Comitetul Internațional Olimpic a declarat că toate locațiile vor fi atent monitorizate.

La ce concluzii au ajuns specialiștii

Cercetătorii de la Universitatea Waterloo din Canada au ajuns la concluzia că, dacă emisiile globale nu vor fi reduse, desfășurarea Jocurilor Olimpice va fi pusă în pericol. Squaw Valley din Statele Unite, Chamonix din Franța, Garmisch-Partenkirchen din Germania și Soci din Rusia au fost declarate ca fiind nesigure pentru găzduirea Jocurilor Olimpice.

Cercetătorii din Canada, Statele Unite ale Americii și Austria au concluzionat faptul că sunt șanse foarte mari ca Jocurile Olimpice de iarnă să se desfășoare în emisfera nordică. Acea va fi singura zonă de pe glob care va permite desfășurarea optimă a competiției, conform Insidethegames.

„Lumea sporturilor de iarnă se schimbă pe măsură ce schimbările climatice se accelerează. Sportivii și antrenorii internaționali pe care i-am chestionat sunt martorii impactului în locurile de competiție și antrenament, inclusiv la Jocurile Olimpice”, a mărturisit Daniel Scott, profesor de geografie și management de mediu la Waterloo.

The post Jocurile Olimpice au fost afectate de schimbările climatice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code