Flux-stiri

Joe Biden îl face responsabil pe Donald Trump pentru atacurile de la Capitoliu

atac-capitoliuatac-capitoliu

  • Joe Biden va susține un discurs pe această temă.
  • Joi este marcată prima aniversare a asaltului, anunță Casa Albă.
  • Președintele american vorbește despre responsabilitatea singulară pe care o are Donald Trump cu privire la atacurile de la Capitoliu.

Joe Biden îl face responsabil pe Trump pentru atacurile de la Capitoliu. Joe Biden le va spune americanilor că predecesorul său, Donald Trump, poartă o „responsabilitate singulară” pentru atacul mortal din 6 ianuarie de la Capitoliu, atunci când va marca joi prima aniversare a asaltului, a anunțat Casa Albă.

Biden și vicepreședintele Kamala Harris, ambii democrați, vor vorbi joi dimineață la Capitoliul SUA, la un an după ce o mulțime loială lui Trump a luat cu asalt complexul într-o încercare eșuată de a opri certificarea voturilor din Colegiul Electoral care a dus oficial la victoria electorală a lui Biden.

Biden și principalii săi consilieri au fost reticenți în a vorbi direct despre Trump de când fostul senator a preluat mandatul în ianuarie anul trecut, chiar dacă fostul președinte republican a continuat să răspândească minciuni cu privire la pierderea alegerilor, iar democrații, istoricii și activiștii pentru drepturile civile au devenit din ce în ce mai îngrijorați cu privire la viitorul democrației reprezentative vechi de aproape 250 de ani.

Discursul de joi vine după ce Biden a petrecut luni întregi încurajându-i pe americani să se unească împotriva pandemiei COVID-19 și să reconstruiască împreună după dezastrele meteorologice.

Joi, Biden va „expune semnificația a ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu și responsabilitatea singulară pe care o are președintele Trump pentru haosul și carnagiul la care am asistat și va respinge cu forța minciunile răspândite de fostul președinte în încercarea de a induce în eroare poporul american și pe proprii săi susținători, precum și de a distrage atenția de la rolul său în ceea ce s-a întâmplat”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Patru persoane au murit în ziua revoltei, iar un ofițer al poliției Capitoliului a murit a doua zi după ce a apărat Congresul. Zeci de polițiști au fost răniți în timpul asaltului de mai multe ore al susținătorilor lui Trump, iar patru ofițeri și-au luat de atunci viața.

The post Joe Biden îl face responsabil pe Donald Trump pentru atacurile de la Capitoliu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code