Flux-stiri

Joe Biden va discuta cu Vladimir Putin despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Joe Biden Vladimir PutinJoe Biden Vladimir Putin

  • Preşedintele american, Joseph Biden, îl va avertiza pe omologul său rus, Vladimir Putin, că Rusia va fi vizată de sancţiuni extrem de puternice dacă atacă Ucraina.
  • Statele Unite vor suplimenta prezenţa militară în Europa de Est şi vor analiza posibilitatea admiterii Ucrainei în NATO.
  • În cazul unui atac rus asupra Ucrainei, Statele Unite vor suplimenta efectivele militare în ţările est-europene şi vor impune sancţiuni economice semnificative.

Joseph Biden şi Vladimir Putin vor discuta marţi, prin videoconferinţă, iar principalul subiect va fi criza din Ucraina. Serviciile de informaţii americane au raportat că Rusia a mobilizat cel puţin 70.000 de militari în apropierea frontierei Ucrainei, în vederea unei posibile invazii.

Ne-am consultat cu aliaţii şi credem că avem modalitatea de a reacţiona prin impunerea de efecte negative semnificative şi severe asupra economiei ruse”, a declarat marţi Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de agenţia Associated Press.

Joseph Biden s-a consultat luni seară cu aliaţii din Europa, înaintea videoconferinţei cu Vladimir Putin. „Am stabilit să avem o poziţie unitară în privinţa situaţiei din Ucraina”, a declarat premierul britanic, Boris Johnson.

În cazul unui atac rus asupra Ucrainei, Statele Unite vor suplimenta efectivele militare în ţările est-europene şi vor impune sancţiuni economice semnificative. În plus, Joseph Biden îl va avertiza pe Vladimir Putin că, în cazul unui atac, Statele Unite vor analiza posibilitatea admiterii Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

Rusia se opune admiterii Ucrainei în NATO

În mod categoric, dacă Vladimir Putin va ataca, vom primi solicitări de suplimentare a trupelor din partea aliaţilor de pe flancul estic, iar Statele Unite vor oferi un răspuns pozitiv şi vor trimite efective militare şi capabilităţi suplimentare, vor fi efectuate exerciţii, pentru a asigura securitatea şi apărarea aliaţilor de pe flancul estic faţă de agresiunea asupra Ucranei”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de la Washington, precizând însă că Statele Unite nu vor riposta printr-un atac militar.

Rusia se opune vehement admiterii Ucrainei în NATO. Administraţia de la Moscova a avertizat că va riposta prin măsuri militare dacă NATO va instala echipamente militare pe teritoriul Ucrainei.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit luni seară cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, reafirmând „susţinerea neclintită” a Washingtonului. „Am convenit să continuăm acţiunile comune în ritm intens”, a afirmat Volodimir Zelenski.

The post Joe Biden va discuta cu Vladimir Putin despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code