Flux-stiri

Kim Jong Un participă la o paradă dedicată bunicului său în Coreea de Nord

Kim Jong UnKim Jong Un

  • Sung Kim, cel mai înalt oficial american pentru Coreea de Nord, urmează să viziteze Coreea de Sud săptămâna viitoare pentru discuții privind răspunsul comunității internaționale la recentele teste cu rachete ale Nordului.
  • Coreea de Nord și-a reluat recent retorica dură caracteristică împotriva rivalilor săi.
  • Coreea de Nord a deschis anul 2022 cu o serie de teste de armament, inclusiv cu primul său test de zbor al unui ICBM din 2017.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat la o paradă civilă în capitala Pyongyang, sărbătorind o aniversare importantă a nașterii bunicului său fondator al statului, în cadrul căreia mii de oameni au mărșăluit într-o demonstrație coregrafică de loialitate față de familia Kim.

Rapoartele nu au menționat niciun discurs sau comentariu făcut de Kim în timpul evenimentului de vineri și se pare că țara a trecut de cea mai mare sărbătoare a sa fără a-și etala echipamentul militar, pe fondul tensiunilor sporite legate de programul său nuclear. Imagini din satelit din ultimele săptămâni au indicat pregătiri pentru o mare paradă militară la Pyongyang, care ar putea avea loc la 25 aprilie, cu ocazia aniversării fondării armatei nord-coreene, la 25 aprilie, și ar putea prezenta cele mai avansate arme din arsenalul nuclear al lui Kim, cum ar fi rachetele balistice intercontinentale.

De asemenea, se așteaptă ca Pyongyang să își intensifice și mai mult testele de armament în următoarele săptămâni sau luni, inclusiv, eventual, o reluare a testelor cu explozibili nucleari sau teste de zbor de rachete deasupra Japoniei, în timp ce încearcă să forțeze un răspuns din partea administrației Biden, în timp ce aceasta este preocupată de invazia Rusiei în Ucraina și de rivalitatea cu China.

Imaginile din mass-media de stat îl arată pe Kim salutând de la un balcon care privește spre Piața Kim Il Sung, care poartă numele bunicului său, în timp ce coloane uriașe de oameni purtând flori roșii din plastic și care alegorice cu sloganuri politice mărșăluiau dedesubt.

Ri Il Hwan, membru al Biroului Politic al Partidului Muncitorilor, aflat la putere, a lansat un apel la loialitate, afirmând într-un discurs că nord-coreenii vor „ieși întotdeauna victorioși” sub conducerea lui Kim. Kim nu a ținut un discurs, iar mass-media de stat nu au menționat niciun comentariu referitor la Statele Unite sau la rivala Coreea de Sud.

Parada a avut loc cu câteva ore înainte ca mii de tineri să danseze în piață, în timp ce focurile de artificii lansate de pe malul unui râu din apropiere au luminat cerul nopții.

Ziua de naștere a lui Kim Il Sung este cea mai importantă sărbătoare națională în Coreea de Nord, unde familia Kim conduce sub un puternic cult al personalității încă de la fondarea națiunii în 1948. Sărbătorile de săptămâna aceasta, care marchează 110 ani de la nașterea sa, au avut loc în timp ce nepotul său reia lupta împotriva amenințărilor nucleare, cu scopul de a forța Statele Unite să accepte ideea că Coreea de Nord este o putere nucleară și să elimine sancțiunile economice paralizante.

The post Kim Jong Un participă la o paradă dedicată bunicului său în Coreea de Nord appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code