Flux-stiri

Legea protecției animalelor: 7 ani de închisoare pentru ucidere cu intenție și zoofilie

  • Se introduc noi pedepse pentru cei care maltratează animalele.
  • Camera Deputaților a adoptat actul normativ prin care se modifică legea privind protecția animalelor cu 281 voturi „pentru”,
  • Uciderea cu intenție și zoofilia se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Potrivit unui proiect de lege, adoptat de către deputați și care merge spre promulgare, maltratarea animalelor de companie, uciderea cu intenție și zoofilia se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Camera Deputaților a adoptat actul normativ prin care se modifică legea privind protecția animalelor cu 281 voturi „pentru”, scrie Agerpres. Aceasta este camera decizională, astfel că proiectul merge spre promulgare. Ceea ce au introdus nou deputații în lege este o parte ce privește zoofilia. Acțiune care este considerată cruzime față de animale. Violența asupra animalelor este din ce în ce mai răspândită, astfel s-au luat măsuri pentru stoparea actelor de cruzime.

Se introduce pedeapsa cu închisoare pentru cei ce maltrateaza animale. Uciderea lor cu intentie, schingiuirea, organizarea luptelor între ele sau cu ele și zoofilia sunt infracțiuni ce se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În cadrul Poliției Române s-au introdus noi norme. Daca polițiștii constată, în timp ce își desfășoara atribuțiile de serviciu, un animal aflat în pericol, trebuie sa emită ordin de deplasare a acestuia către adapost. Animalele sunt adăpostite timp de 45 de zile sau sunt încredințate unei asaociații pentru protectia animalelor. În ajutorul necuvâtătoarelor este recomandat ca medicalul veterinar să le consulte mai întâi.  

The post Legea protecției animalelor: 7 ani de închisoare pentru ucidere cu intenție și zoofilie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code