Flux-stiri

Părinții unui copil de 2 ani au refuzat transfuzia de sânge de la vaccinați

  • Un copil de 2 ani nu a primit o transfuzie de sânge, deoarece persoanele donatoare erau vaccinate.
  • Părinții nu au fost de acord cu procedură din cauza credințelor religioase pe care le au.
  • Cazul a ajuns în instanță, dar judecătorii au dat dreptate spitalului.

Părinții unui copil de doar 2 ani au refuzat transfuzia de sânge, deoarece sângele venea de la cei vaccinați. Spitalul a decis să respingă solicitarea părinților, cazul ajungând în instanță.

Judecătorii au dat câștig spitalului, motivând că legile care există nu permit alegerea persoanelor donatoare. Conform presei italiene, părinții copilului nu au acceptat transfuzia din cauza credințelor religioase. Sociologul Adina Vlad a spus cum putem explica respingerea sângelui de la cei vaccinați.

Sunt motive profund emoționale, destul de greu de explicat atunci când este vorba de emoții personale, despre convingeri personale și despre credințe personale. Noi nu credem că este extraordinar de bine să generalizăm că toți cei antivaxeri sunt într-un anumit fel și vacciniștii în alt fel”, a spus sociologul.

De ce refuză oamenii să fie vaccinați

Printre antivaxeri, sunt diverse motive care îi blochează, îi opresc din a se vaccina. Nu cred că este foarte bine să generalizăm, cred că este un caz particular.

Nu cred că are o legătură directă cu cultura sau cu educația, având în vedere că, printre cei care nu se vaccinează, sunt oameni și foarte educați și foarte culți. Este o alegere personală și care cred că are mult mai multă legătură cu nivelul de încredere, cu dezamăgirea, cu lipsa de informație.

Dacă tu comunici undeva în gol și acele argumente nu sunt nici convingătoare și nici relevante pentru oameni, atunci nu ai cum să fii eficient. Cred că cea mai mare legătură o are cu lipsa de neîncredere cronică. Există o mare masă de oameni care sunt refractari, neîncrezători”, a mai adăugat Adina Vlad.

The post Părinții unui copil de 2 ani au refuzat transfuzia de sânge de la vaccinați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code