Flux-stiri

Ucraina crede în calea diplomației, dar ia în calcul și sancționarea Rusiei

  • Ucraina crede în calea diplomației față de rezolvarea conflicului dintre Occident și Rusia, însă are în vedere și o serie de sancțiuni privitoare la Rusia.
  • Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, spune că sancțiunile care ar putea fi aplicate Rusiei „sunt concepute astfel încât să fie impuse în eventualitatea unui val de escaladare armată a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”.
  • Rusia a negat orice acuzația conform căreia ar fi încălcat vreo lege internațională în acumularea de trupe în apropierea Ucrainei.

Ucraina consideră că mai există o şansă de a rezolva conflictul dintre Occident şi Rusia prin diplomaţie, dar vrea să impună sancţiuni Moscovei, a declarat miercuri ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba.

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au ameninţat cu noi sancţiuni, după ce Rusia a acumulat trupe în apropierea graniţelor cu Ucraina. Moscova neagă însă că a planificat un atac.

„Aceste sancţiuni sunt concepute astfel încât să fie impuse în eventualitatea unui nou val de escaladare armată a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, a spus ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, citat de Reuters.

Ministrul a mai precizat că Rusia a încălcat deja dreptul internaţional, iar asta le oferă o bază pentru impunerea de sancţiuni.

Unele sancţiuni ar fi putut fi impuse mai devreme, dar pot fi impuse chiar şi acum, pentru a demonstra seriozitatea intenţiilor şi disponibilitatea pentru acţiuni decisive, a spus Kuleba.

Şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul trebuie să ia măsuri împotriva Rusiei înainte de orice atac.

Statul condus de Vladimir Putin a negat că a încălcat orice lege internaţională în acumularea de trupe în apropierea Ucrainei. În trecut, puterile occidentale au impus sancţiuni Rusiei după ce aceasta a confiscat regiunea Crimeea şi i-a susţinut pe separatiştii din estul Ucrainei.

The post Ucraina crede în calea diplomației, dar ia în calcul și sancționarea Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code