Flux-stiri

Comisia Europeană îi dă României două luni să ia măsuri față de tratarea apelor urbane reziduale

  • Comisia Europeană solicită României să respecte cerințele Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale.
  • Datele Comisiei Europene arată că, în România, peste 180 de aglomerări mari nu respectă nici obligațiile în materie de colectare a apelor reziduale, nici pe cele în materie de tratare.

Comisia Europeană (CE) solicită României să respecte solicitările Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale. Directiva impune statelor membre să asigure faptul că aglomerările urbane (oraşe, aşezări) îşi colectează şi tratează în mod corespunzător apele reziduale, că elimină sau reduc, astfel, toate efectele nedorite ale acestora, potrivit unui comunicat emis de CE.

Datele de monitorizare arată că, în România, peste 180 de aglomerări mari nu respectă nici obligaţiile în materie de colectare a apelor reziduale, nici pe cele în materie de tratare a acestora.

Răspunsurile la scrisorile de punere în întârziere trimise României în iunie 2018 şi în octombrie 2020 nu abordează în mod satisfăcător preocupările Comisiei, se arată în comunicat.

Prin urmare, Comisia a decis miercuri să emită un aviz motivat. România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi pentru a lua măsurile necesare, altminteri, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.

The post Comisia Europeană îi dă României două luni să ia măsuri față de tratarea apelor urbane reziduale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code