Flux-stiri

Leafa bugetarilor care lucrează în ministere va crește de la 1 iulie

  • PSD, PNL și UDMR au votat pentru mărirea lefurilor de la 1 iulie pentru angajații din mai multe ministere.
  • Să curgă banii, numai că statul trăiește pe datorie.
  • Datoria României a depășit două luni la rând pragul de 50% din PIB.

Ajuns la datorii record și la fundul sacului, statul face economii …cum știe mai bine. La doar o săptămână după ce premierul și președintele PSD anunțau că statul strânge cureaua, deputații PSD, PNL și UDMR au votat astăzi lefuri mărite de la 1 iulie pentru angajații din mai multe ministere.

Să curgă banii, numai că statul trăiește pe datorie. Datorie care a trecut în premieră de pragul de 50% din PIB timp două luni la rând. Deputații PNL, PSD și UDMR nu par îngrijorați.

Au decis să îi răsplătească cu 15% – 25% în plus la salariu pe angajații de la ministerele Sănătății, Transporturilor și Culturii, pentru complexitatea muncii. Iar bugetarii care se ocupă de proiecte cu fonduri externe rambursabile vor primi un spor de 50%. Ministrul Finanțelor pare că nu știe ce să mai creadă despre asta.

Cele două proiecte legislative au trecut deja de Senat și sunt la vot decisiv în Camera Deputaților.

Parlamentul mai are şi alte iniţiative. La nivel parlamentar sunt în continuare pe parcurs legislativ mai multe proiecte care vizează măriri şi mai mari în sistemul administraţiei locale.

The post Leafa bugetarilor care lucrează în ministere va crește de la 1 iulie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code