Flux-stiri

Liderii UE și membrii G7 fac apeluri la pace. Ucraina nu vrea să cedeze niciun teritoriu

  • Franța, Germania și Italia sunt singurele state membre europene care fac parte din G7.
  • Statele Unite și Marea Britanie susțin victoria Ucrainei în războiul de apărare împotriva Rusiei.
  • Președintele polonez Andrzej Duda a menționat în cadrul discursului în Parlamentul din Kiev că Ucraina are dreptul de a-și decide singură viitorul.

Liderii Uniunii Europene și statele membre din G7 fac apeluri la pace în condiții neclare.

Asta ar putea afecta suveranitatea statului ucrainean.

Președintele polonez Andrzej Duda a menționat în cadrul discursului din Parlamentu din Kiev că Ucraina are dreptul de a-și decide singură viitorul. Iar comunitatea internaţională trebuie să îi ceară Rusiei să se retragă complet din Ucraina.

Polonia este un avocat puternic al unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi a fost vocală în susţinerea acordată Ucrainei în demersul său de a adera la UE.

Cum vede Italia pacea: încetarea focului în Ucraina; demilitarizarea liniei frontului sub supravegherea ONU; negocieri privind statutul Ucrainei; aderarea la UE; ne-aderarea la NATO; Crimeea și Donbas vor avea autonomie deplină; suveranitatea asupra regiunilor va aparține Kievului; încheierea unui acord multilateral privind pacea și securitatea în Europa.

Kievul a exclus orice acord de pace care ar implica cedarea de teritorii şi a respins apelurile la un armistiţiu care ar implica rămânerea forţelor ruse în zonele pe care le-au ocupat, afirmând că asta nu ar face decât să dea timp Moscovei pentru a-şi reface forţele.

The post Liderii UE și membrii G7 fac apeluri la pace. Ucraina nu vrea să cedeze niciun teritoriu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code