Flux-stiri

LIVE UPDATE. 129 de zile de invazie. Ucraina a restabilit legătura cu centrala nucleară Zaporizhzhia Energoatom

  • Ucraina a restabilit legătura cu centrala nucleară Zaporizhzhia Energoatom.
  • Ucraina a cerut Turciei să rețină o navă cu cereale care naviga sub pavilion rusesc din portul Berdiansk.
  • Întreaga infrastructură de transport public din Mariupol a fost distrusă, aproximativ 90% este nereparabilă.

UPDATE ORA 4:00

Johnson primește titlul de cetățean de onoare al orașului Odessa

Primarul orașului Odesa, Henadiy Trukhanov, a semnat vineri un ordin prin care îl face pe premierul britanic Boris Johnson cetățean de onoare, relatează Kyiv Independent.

Anunțând acest demers, Trukhanov a afirmat că Ucraina ar fi învins Rusia până acum dacă toată lumea din comunitatea internațională ar fi adoptat aceeași poziție împotriva Moscovei ca și Marea Britanie.

Britanicul a primit insignele de onoare Hryhoryia Marazly de gradul I, II, III, ceea ce îi conferă automat titlul onorific.

UPDATE ORA 3:00

Ucraina a restabilit legătura cu centrala nucleară Zaporizhzhia Energoatom

Ucraina a restabilit legătura cu centrala nucleară Zaporizhzhia Energoatom, operatorul de stat al centralei nucleare ucrainene, a declarat că a restabilit legătura cu sistemele de supraveghere ale centralei nucleare Zaporizhzhia, a relatat Kyiv Independent.

Vestea vine după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat că dorește să inspecteze centrala, lucru pe care Kievul l-a respins, întrucât centrala rămâne în continuare sub control rusesc.

Organizația a pierdut comunicarea cu centrala după ce aceasta a fost ocupată de forțele rusești.

UPDATE ORA 2:00

Întreaga infrastructură de transport public din Mariupol a fost distrusă, aproximativ 90% este nereparabilă. Va fi nevoie de sute de milioane de investiții și până la trei ani de muncă pentru a restabili nivelul anterior

Invadatorii au distrus aproape tot transportul care a fost achiziționat în ultimii cinci ani. 259 de autobuze, troleibuze și tramvaie sunt avariate, aproximativ 90% sunt distruse și nu pot fi reînnoite. Invadatorii încearcă să repare transportul mai mult sau mai puțin supraviețuitor și să-l trimită la Donețk.

În plus, au fost distruși peste 50 km de linii de troleibuze și tramvai. Și asta înseamnă 95%. Pentru a restabili vor fi necesari 2-3 ani de muncă activă și milioane de dolari în investiții.

UPDATE ORA 1:00

Ucraina a cerut Turciei să rețină o navă cu cereale care naviga sub pavilion rusesc din portul Berdiansk.

Potrivit Reuters, vorbim despre nava Zhibek Zholy, pe care au fost luate de la Berdyansk 4,5 mii de tone de cereale aparținând Ucrainei.

The post LIVE UPDATE. 129 de zile de invazie. Ucraina a restabilit legătura cu centrala nucleară Zaporizhzhia Energoatom appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code