Flux-stiri

LIVE UPDATE. 233 de zile de invazie. Rusia afirmă că 400 de luptători din cadrul Regimentului Azov din Ucraina se află în centre de detenție preventivă

Comandanţii Azovstal au fost transferaţi în RusiaComandanţii Azovstal au fost transferaţi în Rusia

  • Autoritățile ruse au declarat că peste 400 de luptători ai Regimentului ucrainean Azov au fost duși în diferite centre de detenție preventivă din Rusia.
  • Regimentul Azov, care face parte din Garda Națională a Ucrainei, este clasificat ca organizație teroristă în Rusia.
  • Luptătorii săi au jucat un rol important în apărarea uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol.

Autoritățile ruse au declarat că peste 400 de luptători ai Regimentului ucrainean Azov au fost duși în diferite centre de detenție preventivă din Rusia.

În perioada de la sfârșitul lunii septembrie până în prezent, 402 naționaliști din Batalionul Azov au fost duși pe teritoriul Rusiei și plasați în instituții specializate pe teritoriile regiunilor Volgograd, Rostov, Belgorod și Voronej”, a declarat joi Comitetul rus de anchetă.

Regimentul Azov, care face parte din Garda Națională a Ucrainei, este clasificat ca organizație teroristă în Rusia. Luptătorii săi au jucat un rol important în apărarea uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol.

Comitetul a susținut că anchetatorii săi – în cooperare cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Penitenciare (FSIN) – înregistrează noi fapte de maltratare a civililor de către armata ucraineană”.

La începutul acestei luni, șeful interimar al Regimentului Azov, Nikita Nadtochy, a declarat că aproximativ 2.500 de membri ai serviciului din Mariupol au rămas în captivitate în Rusia, printre care aproximativ 700 de luptători Azov”. Asta după ce 108 luptători Azov” s-au întors în Ucraina în cadrul unui schimb complex de prizonieri la sfârșitul lunii septembrie.

The post LIVE UPDATE. 233 de zile de invazie. Rusia afirmă că 400 de luptători din cadrul Regimentului Azov din Ucraina se află în centre de detenție preventivă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code