Flux-stiri

LIVE UPDATE. 249 de zile de invazie. Ucraina cere Rusiei să „înceteze jocurile foamei”, după ce Moscova a renunțat la acordul privind cerealele

  • Ministrul ucrainean de externe a îndemnat alte țări să ceară Rusiei „să înceteze jocurile foamei”.
  • Moscova a renunțat sâmbătă la un acord de export de cereale negociat de ONU.
  • Rusia a invocat atacurile cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea ca motiv pentru a suspenda pe termen nelimitat acordul.

Ministrul ucrainean de externe a îndemnat alte țări să ceară Rusiei „să înceteze jocurile foamei” după ce Moscova a renunțat sâmbătă la un acord de export de cereale negociat de ONU. Rusia a invocat atacurile cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea ca motiv pentru a suspenda pe termen nelimitat acordul, dând vina pe Kiev pentru aceste atacuri.

„Am avertizat cu privire la planurile Rusiei de a ruina Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră. Acum, Moscova folosește un pretext fals pentru a bloca coridorul de cereale care asigură securitatea alimentară pentru milioane de oameni”, a scris pe Twitter ministrul de externe Dmytro Kuleba.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a declarat că șase nave cu 180.000 de tone de produse agricole au părăsit vineri porturile țării, îndreptându-se spre Africa, Asia și Europa. Printre acestea se numără și vrachierul LINA, care conținea 25.000 de tone de porumb pentru Egipt, a precizat ministerul într-o declarație.

Acesta a adăugat că 403 nave cu 9,1 milioane de tone de produse destinate Asiei, Europei și Africii au părăsit porturile ucrainene de când a fost încheiat acordul în iulie.

The post LIVE UPDATE. 249 de zile de invazie. Ucraina cere Rusiei să „înceteze jocurile foamei”, după ce Moscova a renunțat la acordul privind cerealele appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code