Flux-stiri

LIVE UPDATE. 254 de zile de invazie. Marea Britanie și aliații săi iau în vizor petrolul rusesc, cu scopul de a pedepsi Moscova pentru războiul din Ucraina

petrol rusescpetrol rusesc

  • Marea Britanie a introdus o legislație care ar împiedica țările să folosească serviciile Regatului Unit pentru a transporta petrol rusesc.
  • Guvernul SUA, G7 și Uniunea Europeană intenționează, de asemenea, să impună plafonul de preț pe data de 5 decembrie.
  • Coaliția s-a angajat la plafonarea prețurilor ca o modalitate de a limita capacitatea lui Putin de a-și finanța războiul din Ucraina prin intermediul prețurilor globale umflate ale petrolului”.

Marea Britanie a introdus joi o legislație care ar împiedica țările să folosească serviciile Regatului Unit pentru a transporta petrol rusesc, cu excepția cazului în care acesta este cumpărat la un preț maxim sau sub un preț mai mic, care va fi introdus începând cu 5 decembrie, potrivit unui comunicat al Trezoreriei britanice.

Guvernul SUA, G7 și Uniunea Europeană intenționează, de asemenea, să impună plafonul de preț pe data de 5 decembrie, ca parte a sancțiunilor coordonate împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, se arată în declarație, adăugând că nivelul plafonului de preț va fi stabilit de coaliție la o dată ulterioară.

În declarație se precizează că noua legislație va acoperi asigurările, intermedierile și transportul maritim și urmează deciziei luate de miniștrii de finanțe ai G7 în septembrie.

Coaliția s-a angajat la plafonarea prețurilor ca o modalitate de a limita capacitatea lui Putin de a-și finanța războiul din Ucraina prin intermediul prețurilor globale umflate ale petrolului, asigurându-se în același timp că țările terțe pot continua să își asigure petrol la prețuri accesibile”, potrivit declarației.

Această nouă măsură continuă să strângă șuruburile mașinăriei de război a lui Putin, făcându-i și mai greu să profite de pe urma războiului său ilegal”, a declarat ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, în comunicat.

The post LIVE UPDATE. 254 de zile de invazie. Marea Britanie și aliații săi iau în vizor petrolul rusesc, cu scopul de a pedepsi Moscova pentru războiul din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code