Flux-stiri

LIVE UPDATE. 277 de zile de invazie. Zelenski și premierul Belgiei semnează o declarație de sprijin pentru aderarea Ucrainei la UE și NATO

UcrainaUcraina

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, au semnat sâmbătă o declarație de susținere a aderării Ucrainei la Uniunea Europeană și la NATO.
  • Zelenski a lăudat, de asemenea, înghețarea de către Belgia a anumitor active rusești.
  • Cei doi au discutat, de asemenea, despre inițiativa Grâul din Ucraina”, iar Zelenski a mulțumit Belgiei pentru sprijinul său timpuriu acordat planului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, au semnat sâmbătă, în timpul vizitei de lucru a lui De Croo la Kiev, o declarație de susținere a aderării Ucrainei la Uniunea Europeană și la NATO.

Mulțumesc Belgiei și prim-ministrului pentru declarația comună semnată astăzi. Acest document atestă sprijinul Belgiei pentru mișcarea noastră către o aderare deplină la Uniunea Europeană și la NATO. Vom obține cu siguranță acest rezultat important pentru noi”, a declarat Zelenski.

Zelenski și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de Belgia pentru că este pregătită să furnizeze generatoare de energie electrică și alte echipamente care sunt acum de o necesitate vitală pentru societatea ucraineană” în urma întreruperilor de energie electrică din Ucraina după atacurile cu rachete rusești.

Zelenski a lăudat, de asemenea, înghețarea de către Belgia a anumitor active rusești. Apreciem că Belgia este lider în ceea ce privește volumul activelor rusești înghețate – 50 de miliarde de euro, chiar mai mult. Este important ca activele statului terorist să fie direcționate către compensarea pagubelor provocate de teroarea sa”, a declarat el.

De Croo a declarat că speră că generatoarele de energie și proviziile trimise în Ucraina pentru spitale și școli vor oferi rezistență în aceste vremuri dificile”. Cei doi au discutat, de asemenea, despre inițiativa Grâul din Ucraina”, iar Zelenski a mulțumit Belgiei pentru sprijinul său timpuriu acordat planului.

The post LIVE UPDATE. 277 de zile de invazie. Zelenski și premierul Belgiei semnează o declarație de sprijin pentru aderarea Ucrainei la UE și NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code