Flux-stiri

LIVE UPDATE. 360 zile de invazie. Auchan „neagă categoric” acuzațiile că a contribuit la efortul de război rus din Ucraina

Auchan recheamă două sortimente de pâine după ce acestea au fost retrase din magazine.Auchan recheamă două sortimente de pâine după ce acestea au fost retrase din magazine.

  • Auchan a respins „categoric” vineri, într-un comunicat, acuzaţiile că a contribuit la efortul de război rus în Ucraina, ca reacţie la o anchetă din Le Monde.
  • Conform unor documente obţinute de cotidianul francez, în cadrul filialei locale a Auchan din Rusia a fost organizată o colectă de produse destinate armatei lui Vladimir Putin în martie 2022.
  • Compania „reafirmă că magazinele rămase deschise în Rusia sunt acolo pentru a permite populaţiei ruse să se hrănească” , a justificat grupul.

Auchan Retail, care gestionează activitatea de distribuţie a grupului francez, a respins categoric” vineri, într-un comunicat, acuzaţiile că a contribuit la efortul de război rus în Ucraina, ca reacţie la o anchetă din Le Monde apărută în cursul zilei, potrivit TF1INFO.

Conform unor documente obţinute de cotidianul francez, de site-ul de investigaţii The Insider şi de ONG-ul Bellingcat, în cadrul filialei locale a Auchan din Rusia a fost organizată o colectă de produse destinate armatei lui Vladimir Putin în martie 2022.

Auchan Retail dezminte categoric faptele relatate în anchetă şi interpretarea lor” , a transmis distribuitorul alimentar.

Aceste acuzaţii nu sunt în niciun fel coroborate cu realitatea verificărilor (noastre) interne care confirmă, în schimb, respectarea strictă a reglementărilor în vigoare” , a mai reacţionat Auchan Retail.

Compania „reafirmă astfel că magazinele rămase deschise în Rusia sunt acolo pentru a permite populaţiei ruse (aşa cum se întâmplă şi în Ucraina cu populaţia ucraineană) să se hrănească şi că ele nu oferă niciun ajutor voluntar şi activ niciunei aprovizionări a altor categorii de consumatori decât populaţia civilă rusă”, a mai justificat grupul.

Distribuitorul francez şi-a continuat activitatea în Rusia după declanşarea războiului din Ucraina, spre deosebire de numeroase alte grupuri.

Vineri, Kievul a acuzat Auchan că este o armă deplină a agresiunii ruse” , ministrul de Externe ale Ucrainei, Dmitro Kuleba, anunţând într-o postare pe Twitter că vrea să discute chestiunea cu şefa diplomaţiei franceze Catherine Colonna.

The post LIVE UPDATE. 360 zile de invazie. Auchan „neagă categoric” acuzațiile că a contribuit la efortul de război rus din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code