Flux-stiri

LIVE UPDATE. 385 de zile de invazie rusă. Putin va sărbători a noua aniversare a anexării Crimeei prin două evenimente

  • Rusia va sărbători aniversarea „reunificării” cu un eveniment-concert „patriotic”.
  • Sâmbătă, la aniversarea anexării, pe care Occidentul o respinge și pentru care Rusia este sancționată din 2014, Putin va participa de asemenea la un fel de eveniment” prin videoconferință.
  • Publicația independentă Meduza a afirmat că un alt eveniment-concert patriotic” este planificat pentru această aniversare pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Președintele rus Vladimir Putin va marca vineri și sâmbătă, în cadrul unor evenimente prin videoconferință, cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea, un eveniment care are loc în contextul războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina, hotărâtă să recupereze acest teritoriu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că, în ajunul aniversării anexării din 18 martie 2014, descrisă de Rusia drept reunificare”, președintele va organiza o reuniune substanțială” prin videoconferință, fără a dezvălui în ce va consta aceasta. Sâmbătă, la aniversarea anexării, pe care Occidentul o respinge și pentru care Rusia este sancționată din 2014, Putin va participa de asemenea la un fel de eveniment” prin videoconferință. Putin intenționează să inaugureze „o importantă facilitate culturală și istorică” în Crimeea, a precizat el.

Concert eveniment Patriotic”

Publicația independentă Meduza a afirmat că un alt eveniment-concert patriotic” este planificat pentru această aniversare pe stadionul Luzhniki din Moscova, același loc care a găzduit un eveniment similar înainte de prima aniversare a războiului și la care a participat pentru scurt timp șeful Kremlinului.
La 18 martie 2014, președintele rus a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene și a orașului Sevastopol, după un referendum nerecunoscut de majoritatea comunității internaționale, la care, potrivit Moscovei, 97 % dintre locuitorii Crimeii au votat în favoarea reunificării” cu Rusia. Încorporarea a fost pecetluită, după o procedură juridică și parlamentară expresă, la 21 martie a aceluiași an.

În campania militară pe care Putin a ordonat să înceapă în Ucraina la 24 februarie 2022, Rusia a reușit să creeze un coridor terestru între Dâmbovița, în estul Ucrainei, și Crimeea, care are nevoie pentru supraviețuire de resursele de apă, energie și agricultură din sudul Ucrainei.

Odată cu anexarea ilegală, în septembrie anul trecut, a regiunilor ucrainene Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson, Rusia a transformat râul Azov într-o mare interioară, care garantează securitatea Crimeei. Cu toate acestea, în ultimele douăsprezece luni, Crimeea a fost ținta a două atacuri atribuite Ucrainei.

The post LIVE UPDATE. 385 de zile de invazie rusă. Putin va sărbători a noua aniversare a anexării Crimeei prin două evenimente appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code