Flux-stiri

LIVE UPDATE. 429 zile de invazie rusă. Statele Unite au impus noi sancțiuni grupurilor din Rusia și Iran acuzate că au luat americani ostatici

  • Joi, Neda Sharghi, sora lui Emad Shargi, a lăudat Casa Albă pentru că a luat măsuri.
  • Ea l-a îndemnat pe președintele Joe Biden să-i aducă acasă pe cei care sunt reținuți pe nedrept.
  • În prezent, Evan Gershkovich, un reporter al Wall Street Journal, și Paul Whelan, un fost marin, sunt reținuți în Rusia sub acuzații de spionaj.

Statele Unite au impus noi sancțiuni grupurilor din Rusia și Iran acuzate că au luat ostatici americani, deoarece lucrează pentru a preveni luarea în captivitate și, eventual, a asigura eliberarea cetățenilor deținuți, scrie CNN.

În prezent, Evan Gershkovich, un reporter al Wall Street Journal, și Paul Whelan, un fost marin, sunt reținuți în Rusia sub acuzații de spionaj pe care fiecare le neagă vehement. Cetăţenii americani Siamak Namazi, Emad Sharghi şi Morad Tahbaz sunt deţinuţi cu toţii în renumita închisoare Evin din Iran, unde au existat rapoarte de tortură. Joi mai devreme, Rusia a respins cererea făcută de Statele Unite de a vizita deținutul Gershkovich, ca răspuns la eșecul Washingtonului de a oferi vize jurnaliştilor ruşi de la bazinul ministrului de externe Serghei Lavrov, când acesta a vizitat ONU la New York, a declarat ministerul.

Oficialii au spus că măsurile ar trebui să acționeze ca un avertisment pentru cei care se gândesc să ia americanii ostatici. „De asemenea, arătăm că nu se poate angaja într-un astfel de comportament îngrozitor folosind ființele umane ca pioni, ca monede de schimb, fără a plăti consecințe și acestea sunt câteva dintre consecințe”, a spus un oficial înalt al administrației.

Dar rămân întrebări cu privire la impactul real al acestor sancțiuni, deoarece multe dintre entitățile lovite joi au fost deja sancționate sub diferite autorități de către Statele Unite ale Americii. Joi, Neda Sharghi, sora lui Emad Shargi, a lăudat Casa Albă pentru că a luat măsuri, dar l-a îndemnat pe președintele Joe Biden să-i aducă acasă pe cei care sunt reținuți pe nedrept.

„Acțiunile de descurajare ca aceasta sunt un instrument important în eforturile țării noastre de a împiedica țările să se implice în detenții cu impunitate”, a spus ea. „Dar ele sunt elemente de descurajare pentru comportamentul viitor și niciun element de descurajare nu va rezolva detenția în curs a americanilor care are loc chiar acum”.

Citește și

The post LIVE UPDATE. 429 zile de invazie rusă. Statele Unite au impus noi sancțiuni grupurilor din Rusia și Iran acuzate că au luat americani ostatici appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code