Flux-stiri

LIVE UPDATE. 76 de zile de invazie

ORA 01:00

Ucraina a lovit sistemul de apărare antiaeriană rusesc de pe Insula Șerpilor în weekend, potrivit oficialilor

Armata ucraineană a lovit cel puțin un sistem de apărare antiaeriană rusesc de pe Insula Șerpilor în weekend, potrivit a trei oficiali americani din domeniul apărării și unui oficial ucrainean.

Lovitura asupra sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune SA-15 se adaugă la loviturile asupra unui elicopter și a unei bărci de debarcare rusești, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării.

„Credem că au existat cel puțin trei ținte lovite de lovituri aeriene pe Insula Șerpilor”, a declarat oficialul în cadrul unui briefing luni, „dar în ceea ce privește efectul global, cred că încă încercăm să ne dăm seama de toate acestea”.

ORA 00:00

Odesa este supusă unor noi atacuri cu rachete

Orașul Odesa, din Ucraina, a fost supus unor noi atacuri cu rachete luni seara. În jurul orei locale 22:00 (15:00 ET), martorii au declarat că au auzit mai multe explozii puternice care au zguduit clădirile.

Rețelele de socializare au arătat cel puțin un incendiu de mari proporții care ardea, iar un martor a declarat că un mare centru comercial era în flăcări. Locuitorul unui oraș aflat la peste 40 de kilometri de Odesa a raportat că a auzit exploziile.

Cu câteva ore mai devreme, consiliul municipal din Odesa a raportat că trei rachete de croazieră au fost lansate de pe un bombardier Tu-22. Cinci clădiri au fost distruse și două persoane au fost rănite.

Țintele erau necunoscute, dar unele imagini din Odesa sugerau că a fost lovită o zonă mixtă rezidențial-industrială.

Duminică, zece rachete de croazieră au fost lansate spre zona Odesa. Rusia a folosit submarine, nave de suprafață și avioane pentru a lansa rachete spre Odesa în ultimele zile.

Biden face apel la Congres să aprobe săptămâna aceasta ajutorul pentru Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, luni, că este dispus să accepte separarea ajutorului pentru Ucraina de finanțarea suplimentară Covid-19, cerând Congresului să adopte o lege de finanțare suplimentară pentru Ucraina „imediat și să o trimită pe biroul meu în următoarele câteva zile”, avertizând pentru prima dată că ajutorul existent se va termina în „aproximativ zece zile”.

„Anterior, am recomandat Congresului să ia măsuri întârziate privind finanțarea atât de necesară pentru tratamentele, vaccinurile și testele COVID, ca parte a proiectului de lege suplimentară pentru Ucraina. Cu toate acestea, am fost informat de către liderii Congresului din ambele partide că o astfel de adăugire ar încetini acțiunile privind ajutorul ucrainean de care este nevoie urgentă – un punct de vedere exprimat cu tărie de mai mulți republicani din Congres”, a scris Biden într-o declarație.

„Nu ne putem permite întârzieri în acest efort de război vital. Prin urmare, sunt pregătit să accept ca aceste două măsuri să se miște separat, astfel încât proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina să ajungă imediat pe biroul meu”.

The post LIVE UPDATE. 76 de zile de invazie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code