Flux-stiri

LIVE UPDATE. 79 de zile de invazie. Tensiuni între Finlanda și Rusia pe tema aderării la NATO

Rușii par incapabili să câștige campania militară din UcrainaRușii par incapabili să câștige campania militară din Ucraina

  • Ucraina rezistă, după aproape 80 de zile de invazie. Mai mult, Volodimir Zelenski simte cum țara sa are șansa reală de a învinge Rusia până la finele anului.
  • Între timp, Finlanda ar putea rămâne fără gaz după ce a decis să adere la NATO, iar rușii amenință în continuare cu „represalii” și bat toba războiului nuclear.
  • Rusia nu face progrese vizibile în campania din estul Ucrainei, astfel că Vladimir Putin pare să fie, tot mai mult, într-o situație din care nu poate ieși onorabil.

UPDATE 03:00

ȘAPTE OBIECTIVE AEROPURTATE ALE ARMATEI RUSEȘTI AU FOST ÎNFRÂNTE

Apărarea antiaeriană a armatei, a forțelor terestre și a trupelor de asalt aeropurtate a lovit 7 ținte aeropurtate:

5 UAV-uri (Orlan-10);
1 elicopter (Ka-52);
1 rachetă.

Forțele aeriene și forțele terestre ale armatei ucrainene continuă să lanseze atacuri aeriene împotriva pozițiilor forțelor de ocupație rusești în diferite direcții.


Ocupanții ruși au ascuns o grenadă în pianul unei fetițe de 10 ani din Bucha, regiunea Kiev

Un locuitor din Bucha, întorcându-se acasă, a găsit o capcană mortală care, în mod miraculos, nu s-a declanșat.

Datorită vigilenței femeii, nimeni nu a fost rănit, iar geniștii, pe care i-a chemat, au recuperat și dezamorsat grenada.

UPDATE 01:00

Germania nu este de acord cu furnizarea de avioane de luptă occidentale Ucrainei

Ministrul german de externe Annalena Baerbock şi-a exprimat joi rezervele privind cererea Ucrainei de a fi aprovizionată cu avioane de luptă occidentale, la începutul unei reuniuni a miniştrilor de externe din statele G7. Ea a făcut trimitere la respingerea de către statele occidentale a apelului Ucrainei de instituire a unei zone de interdicţie aeriană deasupra ţării.

UPDATE 24:00

Principalele știri din regiunea Zaporojie:

▪ Trupele ruse au tras cu o rachetă de croazieră în inima regiunii Zaporizhzhia – insula Khortytsa, soldând cu un incendiu în rezervația națională. Nu s-au înregistrat pagube sau victime.

▪ Inamicul continuă să bombardeze trupele noastre cu artilerie de tun de mare putere și sisteme de lansare de rachete multiple, încercând astfel să-și îmbunătățească poziția tactică. Orașele pașnice Gulyai-Pole, Kamyshevakha, Orikhiv au fost sub foc astăzi.

▪ SBU a prevenit atacul terorist și a reținut autorul acestuia. S-a dovedit a fi un locuitor din Dnipro, care urma să detoneze o bombă în centrul orașului Zaporizhzhia. A fost reținut și dispozitivul exploziv a fost dezamorsat.

▪ Un funcționar al Consiliului Local Zaporizhzhia este suspectat de săvârșirea unei infracțiuni. Abuzând de poziția sa oficială, infractorul a vândut terenuri la un preț mic, ceea ce a cauzat prejudicii comunității în valoare de aproximativ două milioane de grivne. Ancheta preliminară este în derulare.

▪ Absolvenții care se află în teritoriile ocupate vor primi un certificat electronic de absolvire a studiilor – Departamentul Regional de Educație.

The post LIVE UPDATE. 79 de zile de invazie. Tensiuni între Finlanda și Rusia pe tema aderării la NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code