Flux-stiri

LIVE UPDATE. A cincea zi de invazie. Avioanele ucrainene lovesc

  • Aceasta este a cincea zi în care Ucraina luptă pentru a-și apăra pământul.
  • La Harkov, atacul a fost respins și situația este în curs de clarificare.
  • Volnovakha a fost recapturată. Berdiansk este ocupat de inamic.

UPDATE 01.47

Alarme aeriene însoțite de cerința ca populația să se pună la adapost:

Poltava 00:11
Kiev 00:16
Bila Țerkva 00:31
Bohuslav 00:31
Mironivka 00:31
Tarașcea 00:31
Vinniția 00:35
Cernăuți 00:35
Cernihiv 01:28
Cerkasi 01:28
Șostka 01:35

UPDATE 01.00

O altă încercare a ocupantului de a captura orașul Irpin nu a avut succes. Forțele de Apărare ucrainene au distrus noile echipamente inamice, anunță Statul Major General al Armatei din Ucraina. Makariv, în regiunea Kiev.

Cel mai mare avion din lume, Antonov AN-225 Mriya, a fost distrus de un atac rusesc asupra unui aeroport din apropierea Kievului, potrivit contului oficial de Twitter al guvernului ucrainean.

Mriya, care se traduce prin vis, se afla în hangarul său de la o bază aeriană ucraineană din Hostomel, care a fost scena unor confruntări intense joi, când armata rusă a preluat controlul bazei aeriene.

UPDATE 00.30

O explozie puternică s-a auzit în Harkov și în apropierea aeroportului din Harkov.

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 352 de morţi şi peste 1.600 de răniţi în Ucraina, au anunţat duminică seară autorităţile de la Kiev, în timp ce Moscova a recunoscut, pentru prima dată, că a pierdut militari în confruntări. La rândul său, Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat că au fost înregistrate 1.684 de persoane rănite, inclusiv 116 copii.

Primul raid aerian la Cernăuți. Dintre populația civilă, 352 de persoane au fost ucise, inclusiv 14 copii, potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Școala nr. 134 este în flăcări în Harkov.

ȘTIRE INIȚIALĂ

A cincea zi de la invazie. În direcțiile Cernihiv și Sumy ar fi liniște. 11 nave de transport ale Federației Ruse, fiecare conținând câte un batalion, se îndreaptă spre Odesa, unde se va încerca debarcarea trupelor. Armata rusă a fost complet oprită, artileria Forțelor Armate ale Ucrainei și aviația le bombardează acum, a spus Arestovich.

O coloană de tancuri rusești a fost reperată la 64 de kilometri de Kiev. Imaginile din satelit au fost publicate de Reuters. Acestea au fost furnizate de compania americană Maxar Technologies. Potrivit acesteia, forțele terestre ruse au fost depistate la nord-est de satul Ivankiv, regiunea Kiev. Reuters relatează că fotografia arată și vehicule de luptă ale infanteriei și artilerie autopropulsată.

Pe parcursul săptămânii, ocupanții ruși au lovit Kievul și alte orașe cu rachete balistice și brute și au folosit aviația de pe teritoriul Republicii Autonome Tătare Crimeea și al Republicii Belarus. În districtul Mozirskiy din Belarus, gherilele au format un grup de atac al elicopterelor rusești, pentru a ataca infrastructura critică din orașe și trupele ucrainene. De asemenea, utilizarea infrastructurii feroviare ucrainene, prin întreruperea legăturilor feroviare cu țara agresoare, a fost împiedicată.

The post LIVE UPDATE. A cincea zi de invazie. Avioanele ucrainene lovesc appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code