Flux-stiri

LIVE UPDATE. A cincisprezecea zi de invazie. Șase noi coridoare umane vor fi organizate în Ucraina

atac asupra maternitățiiatac asupra maternității

UPDATE ORA 01.00

Respingerea rapidă de către SUA a unui plan polonez de a trimite avioane de luptă MiG-29 în Ucraina este cel mai clar exemplu de până acum al complicațiilor cu care se confruntă SUA și aliații săi din NATO în încercarea de a ajuta Ucraina să se apere împotriva asaltului brutal al Rusiei, asigurându-se în același timp că nu vor fi târâte într-un război mai amplu. Negocierile s-au destrămat aproape la fel de repede pe cât de repede s-au închegat.

Anunțul făcut marți de Polonia că este pregătită să furnizeze avioane de luptă MiG Ucrainei prin intermediul unei baze a Forțelor Aeriene americane din Germania a luat SUA prin surprindere. Până miercuri dimineață, oficialii americani și polonezi încă discutau despre perspectiva de a furniza avioane de luptă Ucrainei, a declarat un oficial al administrației pentru CNN.

UPDATE 00.33

FMI a aprobat asistență de urgență pentru Ucraina în valoare de 1,4 miliarde de dolari.

Premierul britanic Boris Johnson a promis să înăsprească sancțiunile și să impună Rusiei costul economic maxim în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit unui purtător de cuvânt al Downing Street, Johnson i-a vorbit lui Zelensky despre activitatea pe care Marea Britanie o desfășoară pentru a furniza echipamentul militar de care Ucraina avea nevoie pentru a se apăra.

Zelensky și Johnson au discutat, de asemenea, despre bombardarea miercuri a unei maternități din orașul Mariupol:

Pe data de 10 martie, este planificată organizarea a încă șase „coridoare verzi” în Ucraina, în următoarele localități:

 • Sumî
 • Regiunea Kiev
 • Energodar
 • Mariupol
 • Izium
 • Volnovakha

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cea de-a cincisprezecea zi a invaziei a început. Marți, rușii au atacat maternitatea din Mariupol, ducând la rănirea a 17 persoane, printre care și personal medical, dar și femei însărcinate. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a întrebat de ce o maternitate reprezintă o amenințare pentru Rusia, într-un mesaj video postat pe Telegram miercuri seara târziu. Videoclipul vine după ce o maternitate din Mariupol a fost bombardată mai devreme în cursul zilei.

„Bombe rusești au căzut asupra unui spital și a unei maternități din Mariupol. Un spital pentru copii, o maternitate care funcționa, aceste clădiri sunt ruinate!„, a spus președintele.

Zelenski a precizat că cel puțin 17 persoane au fost rănite în urma atacului, iar autoritățile continuă să scotocească printre dărâmături în căutarea altor victime. Rusia susține că Ucraina stabilea poziții de luptă la spital, lucru care nu a putut fi verificat.

Într-un mesaj video postat miercuri pe Telegram, primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a cerut ajutorul comunității mondiale și a cerut să închidă cerul deasupra Ucrainei în urma bombardării unei maternități din oraș. Civilii au părăsit orașele Sumi și Enerhodar din nord-estul țării, spun primarii orașelor.

SUMAR ZIUA 14

Rezumat:

 • Un spital pentru copii și o maternitate din orașul portuar Mariupol, din sud-est în Ucraina, ar fi fost lovit de un atac aerian rusesc; cel puțin 17 persoane au fost rănite.
 • Se spune că locuitorii orașului nu ar avea acces la alimente, apă, electricitate sau gaz. Au fost săpate gropi comune pentru cei morți.
 • Bombardamentul asupra spitalului a atras condamnări ferme din mai multe părți, inclusiv de la Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și Vatican.
 • În cadrul unei conferințe de presă comune, miniștrii de externe din SUA și Marea Britanie au rezistat din nou solicitărilor ucrainene pentru o zonă de interdicție aeriană, afirmând că „obiectivul lor este de a pune capăt războiului, nu de a-l extinde”.
 • Mai mult de 500 de ucraineni au murit și peste 900 sunt răniți, potrivit ultimelor estimări ale biroului ONU pentru drepturile omului.
 • Statele Unite au respins propunerea Poloniei de a-și transfera avioanele de luptă în Ucraina prin intermediul unei baze aeriene americane din Europa, considerând-o ca fiind „de mare risc”.
 • Armata britanică spune că un număr mic de soldați ai săi au nesocotit ordinele și au plecat să lupte în Ucraina.

The post LIVE UPDATE. A cincisprezecea zi de invazie. Șase noi coridoare umane vor fi organizate în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code