Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăzeci și doua zi de invazie. Ocupanții ruși încearcă să stabilească un pseudo-organ al puterii în Herson. Ucraina și AIEA vor semna un acord privind siguranța nucleară

Voluntari germani pregătesc paturi pentru cei care fug din Ucraina

Pompierii de la departamentul de pompieri voluntari din Eichenau, lângă München, au amenajat paturi într-o sală de sport pentru persoanele care fug de invazia Rusiei în Ucraina.


Civilii din Izium, în estul Ucrainei, „sunt în pragul unui dezastru umanitar”, spune Amnesty International, o organizație internațională non-guvernamentală, care se ocupă de drepturile omului.

Organizația a intervievat locuitorii evacuați din oraș, care a fost asediat de forțele ruse.

Directorul Amnesty International pentru Europa de Est și Asia Centrală, Marie Struthers, a declarat că „mărturiile pe care le-am adunat de la Izium dezvăluie teroarea trăită de populația civilă a orașului, blocată în subsolurile lor, aproape fără hrană sau apă și sub atac constant”.

Aceasta a declarat că Izium și alte orașe din prima linie au nevoie urgent de coridoare umanitare pentru a permite evacuarea în siguranță a civililor care doresc să plece. Ea a subliniat necesitatea livrării de provizii umanitare, care să ajungă la cei care rămân în urmă.

UPDATE. Raport armata ucraineană, retrospectiva zilei a douăzeci și una de război

„Adversarul continuă operațiunea ofensivă împotriva statului nostru. Începând cu 16 martie, niciun obiectiv strategic al viitoarei operațiuni nu a fost atins de inamic pe deplin.
În direcția Volyn, trupele de ocupație ruse, cu sprijinul deplin al conducerii militare și politice a Republicii Belarus, continuă să-și folosească în mod activ teritoriul pentru a desfășura complexe de rachete, a lansa lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei și a organizațiilor de toate tipurile militare. Securitate. De asemenea, forțele armate ale Federației Ruse utilizează în mod activ rețeaua aeroportuară și infrastructura de transport a Republicii Belarus.

Comitetul de Frontieră de Stat al Republicii Belarus monitorizează constant situația de la granița cu regiunile Ucrainei. Pentru a obține informații despre natura serviciilor de informații din Belarus, se efectuează un sondaj asupra cetățenilor care trec granița ucraineană-belarusă.

Inamicul continuă să concentreze eforturile de bază pe conducerea informațiilor și eforturile de organizare a luptei de contrabaterie în direcția inamicului. Nu există un succes semnificativ. În procesul de luptă, unitățile Armatei Generale a 36-a din Districtul Militar de Est au suferit pierderi semnificative de personal și echipament și au fost nevoite să ia rezerve premature.

Pe direcțiile Siversky și Slobozhansky ale acțiunilor ofensive active din partea inamicului nu sunt fixate. Ocupanții încearcă să întărească frontierele ocupate anterior, să regrupeze trupele și să reînnoiască proviziile.

Adversarul nu lasă o încercare de a progresa spre sudul orașului Izum, probabil, pentru a continua pașii spre slav. Nu există succes.

În zona de operare South Bus, adversarul continuă să încerce să se țină de pozițiile pozițiilor. După ce misiunea Forțelor Armate ale Ucrainei a atacat Aeroportul Herson, care se află temporar sub controlul inamicului, ocupanții încearcă să implementeze o redenumire a tehnologiei vizate.

Șantierul naval al Marii Negre din Federația Rusă continuă blocarea navelor în partea de nord-vest a Mării Negre.
Împreună vom câștiga! Glorie Ucrainei!”

UPDATE. Ucraina și Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) vor semna un acord privind siguranța nucleară

Șeful companiei de stat de energie nucleară Energoatom Petro Kotin a declarat că între Ucraina și Agenția Internațională pentru Energie Atomică se creează un acord privind garanțiile de securitate pentru instalațiile și materialele nucleare.

UPDATE

Ocupanții ruși încearcă să stabilească un pseudo-organ al puterii în orașul pe care l-au ocupat – Herson.

Ei au anunțat crearea la Herson a „Comitetului de salvare pentru pace și ordine”, care a inclus politicieni și colaboratori pro-ruși locali:

  • Fostul primar al orașului Herson Volodimir Saldo, acuzat anterior de uciderea și răpirea omului de afaceri Igor Pașcenko;
  • Tatiana Kuzmich, o activistă pro-rusă suspectată de trădare;
  • Fostul președinte al consiliului comunal Antonovski Igor Semenchev, care este acuzat într-o serie de cazuri de infracțiuni de corupție;
  • Georgy Kalenov, care a fost schimbat cu militari ucraineni în timpul unuia dintre schimburi;
  • Kirill Stremousov, un activist pro-rus din Herson, suspectat de trădare;
  • Fost activist al organizației pro-ruse „Ucrainean Choice” Dmitri Savluchenko.

Mass-media rusă a început deja să popularizeze acest pseudo-organ ca o presupusă autoritate care acționează în Herson.

Aproximativ 400 de veste antiglonț, destinate Ucrainei, au fost furate de la o organizație non-profit din New York, a declarat poliția newyorkeză

Poliția a spus că vestele folosite, care au fost donate de departamentele de poliție, au fost luate de la birourile Comitetului Ucrainean al Congresului Americii și ale Ligii Naționale a Femeilor ucrainence din America, de pe Second Avenue din Manhattan.

Poliția „a fost informată că aproximativ 400 de veste antiglonț au fost îndepărtate din locație”, a spus sergentul NYPD Edward Riley.

Vestele ar fi fost probabil folosite de echipele de securitate civilă și medicală, inclusiv de cetățenii obișnuiți, care s-au alăturat luptei împotriva Rusiei, mai degrabă decât de soldații ucraineni înșiși, au spus oficialii.

Marea Britanie, Statele Unite, Franța și o serie de alte țări au solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Ucraina, potrivit ambasadei britanice.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și doua zi de invazie. Ocupanții ruși încearcă să stabilească un pseudo-organ al puterii în Herson. Ucraina și AIEA vor semna un acord privind siguranța nucleară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code