Flux-stiri

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”. Reacțiile de la Kremlin au apărut neîntârziat

  • Președintele american Joe Biden l-a numit pentru prima dată pe președintele rus Vladimir Putin „criminal de război”.
  • Până acum, administrația SUA a evitat să folosească acest termen, inclusiv atunci când Biden a fost întrebat direct.
  • Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a numit „retorică inacceptabilă și de neiertat” cuvintele președintelui american Joe Biden.

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe președintele rus Vladimir Putin un „criminal de război”, la scurt timp după ce a anunțat un nou pachet extins de ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv drone armate. Casa Albă a fost până acum prudentă în ceea ce privește acuzarea liderului rus sau a forțelor sale de crime de război.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat anterior că SUA vor trece printr-un proces stabilit și vor stabili alături de Curtea Penală Internațională dacă au fost comise crime de război. Senatul SUA a adoptat, marți, o rezoluție fără caracter obligatoriu, care susține o anchetă asupra lui Putin pentru posibile crime de război în Ucraina.

Adresându-se reporterilor după un eveniment de la Casa Albă de miercuri, Biden a spus: „Cred că este un criminal de război”.

Întrebat dacă remarca lui Biden marchează o schimbare în evaluarea americană a evenimentelor din Ucraina, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că aceste cuvinte ale președintelui vorbesc de la sine.

Vorbea despre ceea ce vedem cu toții la televizor – despre acțiunile barbare ale unui dictator crud care a invadat o țară străină”, a adăugat Psaki.

Secretarul de stat Anthony Blinken a declarat, miercuri, că SUA cercetează dacă forțele ruse au vizat în mod intenționat civili.

Peskov a spus că vorbele lui Biden sunt de neiertat

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a numit „retorică inacceptabilă și de neiertat” cuvintele președintelui american Joe Biden, care a spus că președintele Putin este un criminal de război.

Președintele SUA Joe Biden a anunțat, miercuri, că va trimite Ucrainei din nou ajutor sub formă de echipamente de apărare. Astfel, SUA va trimite în Ucraina 800 de sisteme de apărare antiaeriană, 9000 de sisteme de rachete antitanc, 20 de milioane de cartușe de muniție, 25,000 de seturi cască de protecție + vestă și unele dintre cele mai moderne drone ale sale.

The post Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”. Reacțiile de la Kremlin au apărut neîntârziat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code