Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăzeci și treia zi de invazie. Peste 320.000 de cetățeni s-au întors acasă pentru a ajuta Ucraina

  • Numărul cetățenilor care se întorc acasă să ofere sprijin Ucrainei a trecut de 320.000.
  • În Ucraina, opt dintre cele nouă coridoare de evacuare planificate au funcționat conform acordului.

UPDATE 01.00

Un atac al hackerilor asupra organelor de stat ale Ucrainei a fost înregistrat de pe teritoriul regiunii Lugansk, care nu este controlată de Ucraina. Acest lucru a fost raportat de echipa guvernamentală de răspuns în situații de urgență a Ucrainei CERT-UA. Potrivit acestora, atacul este efectuat de grupul UAC-0020 (Vermin), ale cărui activități sunt asociate cu așa-numitele agenții de securitate ale așa-numitului „LPR”.

De la începutul războiului din Ucraina, 19 salvatori au murit deja în mâinile ocupanților, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență.

Volodimir Zelenski este gata să se întâlnească cu Putin „cel puțin mâine”, a anunțat ministrul de externe Dmytro Kuleba.

„Președintele Zelenski este pregătit pentru această întâlnire. Poziția sa este clară, este formulată pe toate problemele, iar Ucraina este pregătită pentru această conversație”. Ministrul a mai explicat pe larg că reuniunile delegațiilor Ucrainei și Rusiei, care au loc în prezent, au o serie de probleme pe care negociatorii nu le pot rezolva singuri.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Peste 320.000 de cetățeni s-au întors acasă pentru a ajuta Ucraina să lupte de când Rusia și-a început invazia, potrivit Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei. Majoritatea sunt bărbați.

Băieții noștri nu renunță, așa că trebuie să ajutăm, trebuie să luptăm pentru țara noastră. Ucraina trebuie să fie liberă, ca toți oamenii”, a spus Serviciul de Stat al Grănicerii într-un tweet joi.

Opt din cele nouă coridoare de evacuare convenite au funcționat conform planului joi, inclusiv unul din Mariupol, potrivit guvernului ucrainean.

Ministrul responsabil din Ucraina, Iryna Vereshchuk, a declarat că aproape 800 de mașini particulare au părăsit Mariupol joi, iar peste 2.000 de persoane au reușit să ajungă prin teritoriul ocupat de Rusia în orașul Zaporijjea până la jumătatea serii.

Este pentru prima dată în multe zile când s-a convenit asupra unui coridor de ieșire din Mariupol, Ucraina, deși Vereshchuk nu a menționat dacă un convoi umanitar planificat destinat orașului asediat a fost lăsat să părăsească Berdyansk de către forțele rusești.

SUMARUL SITUAȚIEI DIN UCRAINA

  • Situația de pe teren nu se schimbă dramatic, iar Ucraina ar putea lupta cu Rusia până la un punct mort, spun oficialii occidentali jurnaliștilor.
  • În mod similar, Pentagonul spune că avansul rusesc este înghețat în jurul țării pe mai multe linii de axe.
  • Civilii ar ieși în viață din ruinele unui teatru din Mariupol care, potrivit autorităților ucrainene, a fost bombardat de Rusia.
  • Între 1.000 și 1.200 de persoane s-ar fi aflat înăuntru, a declarat viceprimarul orașului pentru BBC.
  • Un număr de 53 de civili ar fi fost uciși de forțele rusești în orașul Cernihov, la nord în Ucraina, începând de miercuri, potrivit guvernatorului regional al acestuia.
  • Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova spune că speră că protestul ei televizat, cu o pancartă pe care scria nu războiului, îi va determina pe oameni să pună sub semnul întrebării relatările din presa locală.
  • Autoritățile din orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei, care a fost bombardat în mod constant de forțele rusești, spun că aproximativ 30.000 de persoane au plecat până în prezent.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și treia zi de invazie. Peste 320.000 de cetățeni s-au întors acasă pentru a ajuta Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code