Flux-stiri

LIVE UPDATE. A șaptesprezecea zi de invazie. Zelenski: „Răpirea primarului Melitopolului este o crimă de război împotriva democrației”

  • Ucraina a intrat în a șaptesprezecea zi de război.

UPDATE 01:00

Zelenski declarații: „Răpirea primarului Melitopolului este o crimă de război împotriva democrației. Vă asigur 100% că toți oamenii din toate țările democratice vor afla despre acest lucru și acțiunile ocupanților ruși vor fi echivalate cu acțiunile teroriștilor ISIS.”

„Mariupol rămâne blocat de inamic. Dar mâine vom încerca din nou să trimitem acolo apă, mâncare și medicamente.”

„Astăzi, Cabinetul de Miniștri a creat Cartierul General de Coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război. Mii de soldați inamici care au fost capturați sau predați vor primi de la statul nostru tratamentul cerut de convențiile internaționale.”

„Rusia va fi lipsită de oportunitatea de a face comerț normal cu țările G7”.

„Astăzi toată lumea câștigă gloria Ucrainei în locul lor. La Jocurile Paralimpice de iarnă, băieții și fetele noastre au câștigat deja 25 de medalii! Și ocupă locul doi în clasamentul general, pe locul doi după gazdele competiției – China.

„Jocurile Paralimpice se vor încheia în două zile. Aș vrea foarte mult să spun același lucru despre război. Din păcate, acest lucru este încă nerealist. Dar cu siguranță va fi. Atât victoria pentru Ucraina, cât și pacea pentru Ucraina sunt realizabile”.

UPDATE 00:00

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a restabilit comunicațiile și primește, din nou, date de la centrala nucleară Zaporizhzhya, care se află, acum, sub ocupație rusă.

În ceea ce privește Cernobîl, datele nu sunt încă transmise de la acesta. Cu toate acestea, se precizează că tehnicienii au început, deja, repararea liniilor electrice avariate la Centrala nucleară de la Cernobîl și acolo a fost livrat combustibil suplimentar pentru generatoarele diesel.

În același timp, sursa externă de alimentare este, încă, deconectată.

„Decizia de a interzice transferul luptătorilor polonezi MiG-29, în Ucraina, a fost luată de președintele american, Joe Biden, pentru a nu provoca o escaladare a conflictului”, susține The Wall Street Journal.

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că rușii, care primesc transferuri de la bănci străine, pot retrage doar numerar în ruble, potrivit Reuters.

„Rușilor, care primesc transferuri de bani de la bănci străine, li se va permite doar să retragă numerarul în ruble”, a declarat, vineri, Banca Centrală, cea mai recentă mișcare în încercarea de a face față sancțiunilor occidentale.

Banca a declarat că noua măsură temporară va intra în vigoare sâmbătă. Nu a dat o dată de încheiere. Banca a mai declarat, marți, că până la nouă septembrie, băncile nu pot vinde valută cetățenilor ruși.

The post LIVE UPDATE. A șaptesprezecea zi de invazie. Zelenski: „Răpirea primarului Melitopolului este o crimă de război împotriva democrației” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code