Flux-stiri

LIVE UPDATE. A treisprezecea zi de invazie. Ritmul de înaintare al rușilor a încetinit

  • Astăzi este cea de-a treisprezecea zi de la începutul invaziei Ucrainei.
  • Statul Major General anunță că ritmul de înaintare al trupelor a încetinit semnificativ.
  • Ocupanții sunt demoralizați și jefuiesc din ce în ce mai mult.

UPDATE 09.00

Rada Supremă a Ucrainei a raportat noi cazuri de decese în urma atacului aerian din noaptea de 7 martie asupra orașului Sumî. La ora actuală, se anunță despre decesul a 18 civili, printre care și doi copii.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că a introdus un regim de tăcere de la ora 10 dimineața, ora Moscovei, pentru a deschide coridoarele umanitare din Kiev, Cernihiv, Sumi, Harkov și Mariupol și pentru a evacua civilii. La rândul său, Ucraina este pregătită să asigure circulația de-a lungul coridorului umanitar de la Sumi la Poltava pe 8 martie, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei Irina Vereșciuk.

UPDATE 06.00

Informații operative de la Statul Major General (8 martie, ora 6:00)

Inamicul continuă operațiunea ofensivă, dar ritmul de înaintare al trupelor sale a încetinit semnificativ.

Direcții:

  • Direcția nord. Apărarea eroică a orașului Cernihiv continuă. Forțele de Apărare ale orașului Kiev continuă să apere capitala de-a lungul graniței exterioare a apărării și în zone definite suplimentar.
  • Direcția de sud. Se desfășoară o operațiune defensivă de-a lungul graniței de stat, iar coasta mării este acoperită, se duc bătălii defensive în suburbiile Mykolayiv.
  • Alte direcții. Operaţiunea de stabilizare este în desfăşurare şi se execută sarcinile de apărare teritorială în zona operaţională definită

Ocupanții sunt demoralizați și jefuiesc și încalcă din ce în ce mai mult regulile dreptului internațional umanitar privind conflictele militare. În teritoriile zonelor Herson și Nikolaev ocupate temporar de inamic, după 24 februarie 2022, pentru influențare asupra populației locale, ocupanții folosesc diviziuni de luptă psihologică.

UPDATE 05.00

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat țările occidentale că războiul nu se va opri în Ucraina – iar un atac asupra libertăților din această țară va afecta restul lumii. În timpul unui interviu, Zelenski a subliniat din nou necesitatea de a securiza spațiul aerian al Ucrainei – un lucru pe care a îndemnat SUA și NATO să ajute la realizarea acestui lucru, fără succes.

„Nu putem permite Rusiei să fie activă doar acolo, pentru că ne bombardează, ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă – o mulțime de lucruri”, a spus Zelenski. „Noi nu ne controlăm cerul”.

El a adăugat că el crede că președintele american Joe Biden „poate face mai mult” pentru a opri războiul. „Sunt sigur că poate și mi-ar plăcea să cred asta. El este capabil să facă acest lucru„, a spus Zelenski.

UPDATE 03:00

Ministerul britanic al Apărării a acuzat forțele ruse că au atacat coridoarele de evacuare și că au ucis civili care încercau să evacueze orașul Irpin, care a rămas fără căldură, apă și electricitate de câteva zile.

Coridoarele umanitare se vor deschide la ora 9:00, din cinci orașe ucrainene: Kiev, Cernigău, Harkov, Sumî și Mariupol.

UPDATE 02:00

În ultimele 24 de ore, Rusia și-a regrupat trupe pentru a organiza un asalt asupra Kievului, transmite Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit Statului Major General, rușii intenționează să folosească cele mai pregătite unități de luptă ale armatei lor în asalt, inclusiv compania militară privată Liga (fostă PMC Wagner) și un regiment special al Gărzii Ruse, numit după Ramzan Kadyrov.

O nouă unitate de cercetare nucleară din Harkov a fost avariată de bombardamente, potrivit unei actualizări, din această seară, făcută de Agenția pentru Energie Atomică. Nu au fost detectate creșteri ale radiațiilor în apropierea instalației avariate din nord-estul Ucrainei, însă incidentul a alarmat autoritățile de reglementare, care trebuie să sublinieze, de urgență, riscurile în creștere.

„Am avut, deja, câteva episoade care compromit siguranța la site-urile nucleare ale Ucrainei”, a declarat generalul Rafael Mariano Grossi, într-un comunicat. „Trebuie să luăm măsuri pentru a preveni un accident nuclear în Ucraina, care ar putea avea consecințe grave pentru sănătatea publică și pentru mediu. Nu ne permitem să așteptăm”, a mai spus Grossi.

Forțele ruse au capturat centrala nucleară Zaporijjea, din Ucraina, după o noapte de bombardamente, care a produs un incendiu într-o clădire din apropiere, folosită pentru antrenament.

ȘTIRE INIȚIALĂ

A început cea de-a treisprezecea zi de invazie. Rusia continuă să atace blocurile civililor, iar marile orașe ale Ucrainei sunt bombardate constant de către ruși.

The post LIVE UPDATE. A treisprezecea zi de invazie. Ritmul de înaintare al rușilor a încetinit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code