Flux-stiri

LIVE UPDATE. A treizeci și opta zi de invazie. Explozii și alarme în mai multe regiuni ucrainene. Evacuarea locuitorilor din Mariupol la Zaporojie va începe mâine

  • Ucraina este acuzată de un atac cu elicopterul asupra unui depozit de petrol din interiorul Rusiei.
  • Animal International Survival (ASI) a transmis că, pe fondul desfășurării războiului din Ucraina, grădinile zoologice din stat au fost bombardate, „iar animalele din grădinile zoologice au murit de foame în cuștile lor”.
  • SUA livrează Ucrainei kituri de apărare chimică.

UPDATE 02:00

Atacul de la Belgorod este probabil să complice atacurile Rusiei asupra Harkovului, în special, ocupanții se vor confrunta cu o lipsă de resurse, potrivit Ministerul britanic al Apărării.

Pierderea probabilă a lanțului de aprovizionare cu muniție și muniție din aceste depozite ar putea duce la o povară suplimentară pe termen scurt pentru logistica deja complicată a Rusiei”, se arată în postarea de pe Twitter a Ministerului britanic al Apărării.

În dimineața zilei de 1 aprilie, s-a aflat despre un incendiu la depozitul de petrol din Belgorod, mai multe rezervoare de combustibil au fost distruse. Pe 30 martie, depozitele de muniții au explodat în regiunea Belgorod.

UPDATE 01:00

Ministrul ucrainean al reintegrării teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk, a declarat că 6.266 de persoane au fost evacuate vineri din orașele ucrainene.

Actualizarea a venit prin intermediul unei declarații, în care Vereshchuk a precizat că cifra include 1.431 de persoane care s-au deplasat din orașele sudice Berdiansk și Melitopol – cu propriile vehicule – către orașul Zaporojie, controlat de guvernul ucrainean, prin coridoarele de evacuare.

Din acest număr, a precizat ea, 771 de persoane au venit inițial din orașul asediat Mariupol.

Între timp, a precizat Vereșciuk, un convoi separat de 42 de autobuze din orașul Berdiansk – care transporta locuitori din Mariupol – a trecut un punct de control cheie al Rusiei și era în drum spre Zaporizhzhia. Incluzând autobuzele suplimentare din Melitopol, aceste convoaie transportau peste 2.500 de persoane.

În plus, oficialul a declarat că zece autobuze au sosit din Zaporojie la Berdiansk, livrând 80 de tone de ajutor umanitar.

Mâine dimineață vor continua evacuarea locuitorilor din Mariupol”, a adăugat ea.


Peste 50 de situri emblematice din Ucraina, avariate de invazia rusă, conform UNESCO

Agenția culturală a ONU a declarat vineri că cel puțin 53 de situri istorice, clădiri religioase și muzee ucrainene au suferit daune în timpul invaziei țării.


Consiliul orașului Mariupol a transmis că evacuarea locuitorilor din Mariupol la Zaporojie va începe mâine, 2 aprilie, la ora 7:00 dimineața.


Ucraina se poate aștepta deja să primească 400-500 de miliarde de dolari pentru reconstrucția postbelică

Această sumă include active ale Băncii Centrale a Federației Ruse în valoare de 300 de miliarde de dolari, care au fost deja înghețate în Occident. Alte 100 de miliarde de dolari pot fi obținute din bunurile înghețate ale cercului de apropiați ai lui Putin – acestea vor fi adunate într-un fond tangibil și vor fi emise obligațiuni în schimbul lor. În plus, sunt așteptate venituri de la partenerii internaționali și instituțiile internaționale”, a declarat consilierul economic prezidențial Oleg Ustenko.


SUA livrează Ucrainei kituri de apărare chimică. Livrările se fac din cauza unei posibile amenințări din partea Rusiei, potrivit secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul unui briefing.

În efortul de a-i ajuta pe partenerii noștri ucraineni, guvernul american transferă guvernului ucrainean echipamente și bunuri de protecție care ar putea fi utilizate în cazul în care ar folosi arme chimice și bacteriologice împotriva Ucrainei. Transferăm acest lucru împreună cu o serie de alte materiale și echipamente„, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul unui briefing.


Animal International Survival (ASI), o organizație care lucrează pentru a ajuta animalele din întreaga lume care sunt amenințate, a transmis, joi, că pe fondul desfășurării războiului din Ucraina, grădinile zoologice din stat au fost bombardate, „iar animalele din grădinile zoologice au murit de foame în cuștile lor”, potrivit unui comunicat al ASI.

„ASI se opune în mod fundamental grădinilor zoologice, dar nu vom sta niciodată deoparte și nu vom privi niciun animal suferind. Ca urmare a războiului, gardurile grădinilor zoologice au fost distruse, adăposturile pentru animale au fost bombardate, iar animalele din grădinile zoologice au murit de foame în cuștile lor. Ne-am asociat cu Grupul ucrainean de conservare a naturii (UNCG), un ONG format din oameni de știință și experți în fauna sălbatică, pentru a face tot ce putem pentru a ajuta”, se arată în comunicatul emis de către ASI.

The post LIVE UPDATE. A treizeci și opta zi de invazie. Explozii și alarme în mai multe regiuni ucrainene. Evacuarea locuitorilor din Mariupol la Zaporojie va începe mâine appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code