Flux-stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci de zile de invazie. „Invazia rusă în Ucraina nu este război, ci terorism”

  • Președintele polonez a declarat că invazia Rusiei în Ucraina nu este „război”, ci „terorism” și a afirmat că cei care au comis crime de război trebuie pedepsiți.
  • UE a aprobat, miercuri, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro pentru echipamente militare destinate forțelor armate ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European al Uniunii Europene.

ORA 01:00

Uniunea Europeană acordă încă 500 de milioane de euro Ucrainei pentru ajutor militar

Uniunea Europeană a aprobat, miercuri, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro (544 de milioane de dolari) pentru echipamente militare destinate forțelor armate ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European al Uniunii Europene.

„Următoarele săptămâni vor fi decisive. În timp ce Rusia se pregătește pentru o ofensivă în estul Ucrainei, este crucial să continuăm și să ne intensificăm sprijinul militar acordat Ucrainei pentru a-și apăra teritoriul și populația și pentru a preveni noi suferințe”, a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate.

ORA 00:00

Președintele polonez: Invazia rusă în Ucraina „nu este război, ci terorism”

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina nu este „război”, ci „terorism” și a afirmat că cei care au comis crime de război trebuie pedepsiți, după ce el și liderii țărilor baltice s-au întâlnit, miercuri, la Kiev, cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Nu este război. Este terorism atunci când soldații sunt trimiși să ucidă civili. Este o față a războiului pe care nu suntem capabili [să] și nu o putem accepta”, a scris el pe Twitter.

Casa Albă: Declararea de către Biden a „genocidului” în Ucraina nu va schimba politica și nu ar trebui să deruteze liderii mondiali

Declarația președintelui american, Joe Biden, potrivit căreia în Ucraina are loc un genocid, nu va schimba politica SUA și nu ar trebui să creeze confuzie în rândul altor lideri mondiali, a insistat, miercuri, Casa Albă.

Biden a făcut această remarcă în timp ce observatorii obțin un acces tot mai mare în zonele devastate din Ucraina și vorbea despre „ceea ce vedem cu toții, ceea ce el simte clar ca lumina zilei în ceea ce privește atrocitățile care se întâmplă pe teren”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Psaki a declarat că procesul legal pentru a stabili dacă este în curs de desfășurare un genocid va continua. Dar ea a spus că Biden și-a exprimat opiniile în calitate de președinte al SUA, nu doar o poziție personală.

„El este președintele și suntem aici pentru a-i pune în aplicare opiniile”, a spus ea.

Ea a spus că nici măcar o desemnare oficială a genocidului nu ar schimba neapărat politica SUA.

„Nu schimbă o politică”, a spus ea. „Ar exista un efort internațional pentru a explora acest lucru și o anchetă la nivel internațional. Acestea durează adesea mulți ani”.

The post LIVE UPDATE. Cincizeci de zile de invazie. „Invazia rusă în Ucraina nu este război, ci terorism” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code