- Rezoluția care cerea forțelor lui Putin să se retragă imediat de pe teritoriul ucrainean, a trecut cu 93 de voturi pentru în Adunarea Generală a ONU.
- Statele Unite au propus propria moțiune prin care solicită încetarea războiului de trei ani, care nu condamnă Rusia ca agresor în conflict.
- Prim-ministrul britanic Sir Keir Starmer s-a abținut de la a-l critica pe Donald Trump.
Statele Unite s-au alăturat Rusiei, Coreei de Nord și Belarusului votând împotriva unei rezoluții ONU care condamnă invazia ilegală a lui Vladimir Putin în Ucraina. Rezoluția elaborată la Kiev, care cerea forțelor lui Putin să se retragă imediat de pe teritoriul ucrainean, a trecut cu 93 de voturi pentru în Adunarea Generală a ONU. China s-a abținut, alături de alte 64 de țări.
Statele Unite au propus propria moțiune prin care solicită încetarea războiului de trei ani, care nu condamnă Rusia ca agresor în conflict, și au îndemnat alte țări să o susțină. A fost o rezoluție de trei paragrafe care nu a identificat Moscova pentru nicio responsabilitate în conflict. Textul făcea apel la o „încetare rapidă a conflictului și la o pace durabilă între Ucraina și Rusia”. Aceasta a fost adoptată și după ce amendamentele europene au schimbat formularea pentru a condamna Rusia. SUA s-au abținut de la vot, alături de China și Ungaria. Rusia a votat împotrivă.
Aceasta vine în contextul în care prim-ministrul britanic Sir Keir Starmer s-a abținut de la a-l critica pe Donald Trump, care a îndemnat SUA să ofere un „backstop” pentru a proteja Ucraina în cadrul oricărui acord de pace.
The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1.098. SUA, Rusia și Coreea de Nord votează împotriva moțiunii ONU de condamnare a invaziei lui Putin appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor