Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 848. Zelenski anunță încă doi semnatari ai comunicatului de pace

  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că Organizația Statelor Americane și Antigua și Barbuda au semnat comunicatul de la Summitul pentru pace, alăturându-se aproape 80 de țări.
  • Zelenski a subliniat diferența ideologică față de Rusia, menționând că Ucraina și partenerii săi consideră toate națiunile ca fiind egale, spre deosebire de viziunea colonială a lui Putin.
  • Comunicatul final al Summitului pentru pace include măsuri pentru siguranța nucleară, securitatea alimentară și eliberarea prizonierilor și a celor deportați, inclusiv a copiilor răpiți de Rusia.

Volodimir Zelenski a anunțat că încă două semnături au fost adăugate la comunicatul său de la Summitul pentru pace, scrie Sky News.

El a declarat că Organizația Statelor Americane, care reprezintă țările din America de Nord și de Sud, și Antigua și Barbuda au semnat-o.

„Noi privim întreaga lume ca pe egali, iar aceasta este diferența noastră ideologică față de Rusia în relațiile internaționale”, a declarat președintele ucrainean.

„Putin, însă, vrea ca doar vocea sa să conteze, sau a celor pe care îi alege. Aceasta este o viziune a lumii tipic colonială pe care noi, împreună cu toți partenerii noștri, trebuie să o rupem.”

El a declarat că formatul Summitului pentru pace va asigura „un tratament echitabil pentru fiecare națiune”, inclusiv, bineînțeles, pentru Ucraina.

Aproape 80 de țări au aprobat deja comunicatul final, care acoperă măsuri pentru siguranța nucleară, securitatea alimentară și eliberarea prizonierilor și a celor deportați, inclusiv a miilor de copii răpiți de Rusia.

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 848. Zelenski anunță încă doi semnatari ai comunicatului de pace appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 64 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code