Flux-stiri

Musk își pregătește robotul umanoid Optimus pentru „viața” printre oameni. CEO-ul speră ca lumea să-l perceapă pe robotul de la Tesla ca pe un „prieten”

  • Elon Musk spune că vrea ca robotul umanoid de la Tesla să fie perceput ca un „prieten” .
  • Musk a glumit și despre aspectul robotului; compania vrea să-l facă „atractiv”.
  • Musk a vorbit despre potențialul acestui robot la Festivalul Internațional al Creativității Cannes Lions.

Musk vrea să te gândești la robotul umanoid Optimus de la Tesla ca la un prieten, scrie Business Insider.

Vorbind la Festivalul Internațional al Creativității Cannes Lions, Musk a dezvăluit ambițiile Tesla în ceea ce privește robotul umanoid.

„Cred că oamenii vor începe să se raporteze la robotul Optimus ca la un fel de prieten”, a spus Musk, comparându-l cu personaje din cultura pop precum robotul R2-D2 din Star Wars.

Deși a clarificat că Tesla nu plănuiește să-l facă pe Optimus să arate ca o persoană, Musk a glumit spunând că robotul trebuie să fie, în orice caz, „atractiv”.

Musk a spus că roboții, când vor deveni complet funcționali, vor fi capabili să ducă la bun sfârșit o serie cuprinzătoare de task-uri, comportându-se ca un fel de asistent personal în casa cuiva.

Musk crede că fiecare persoană va avea propriul robot și că alții vor lucra în diferite industrii, sugerând că roboții ar putea să depășească oamenii la număr, în viitor.

Reprezentanții lui Musk nu au vrut să comenteze, raportează Business Insider.

Tesla își pune speranța în Optimus

Musk s-a referit la roboții Optimus de la Tesla ca fiind printre cele mai valoroase active ale companiei.

„Cred că Optimus va fi mai valoros ca orice altceva la un loc”, a spus Musk în timpul unei ședințe Tesla din aprilie.

„Pentru că, dacă deții un robot umanoid sensibil care e în stare să exploreze realitatea și să îndeplinească diverse sarcini la comandă, atunci nu mai există limite semnificative în economie”, a spus Musk.

Tesla ar fi instalat deja acești roboți să lucreze în fabrică.

Într-o prezentare a realizărilor companiei din 2018 pe X, Tesla a spus că a implementat doi roboți Optimus „care efectuează sarcini în fabrică în mod autonom”.

Musk e optimist că Optimus va începe să și livreze anul viitor. Cu toate acestea, Musk recunoaște că e „imposibil să facă o predicție precisă”.

The post Musk își pregătește robotul umanoid Optimus pentru „viața” printre oameni. CEO-ul speră ca lumea să-l perceapă pe robotul de la Tesla ca pe un „prieten” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 74 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code