Flux-stiri

CNCAV, despre vaccinarea copiilor: Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate

Copil care este vaccinat de o asistentă.Copil care este vaccinat de o asistentă.

  • Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.
  • Conform CNCAV, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât şi în cabinetele medicilor de familie.
  • Platforma de programare a fost actualizată de către STS şi se vor putea face programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.
  • Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze.

CNCAV a făcut joi, pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare, precizări legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Acesta ar urma să înceapă imediat după sosirea dozelor de vaccin.

Astfel, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Conform CNCAV, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât şi în cabinetele medicilor de familie.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS şi se vor putea face programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe în România după recepţionarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, au precizat reprezentanţii CNCAV.

Potrivit acestora, riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani: „Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieţi, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populaţia nevaccinată fiind de 0,2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”.

The post CNCAV, despre vaccinarea copiilor: Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code