Flux-stiri

Sorin Cîmpeanu: Nu poți pretinde că jumătate din elevi sunt de top, sunt și analfabeți funcțional

Sorin CîmpeanuSorin Cîmpeanu

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că pragul de 8,50 pentru acordarea burselor de merit este arbitrar şi şi-a pierdut din semnificaţie după ce 53% dintre elevii din ţară au atins acest barem
  • Conform ministrului, hotărârea prin care s-a modificat pragul de acordare a burselor de merit a fost adopată de Guvern în 6 octombrie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că pragul de 8,50 pentru acordarea burselor de merit este arbitrar şi şi-a pierdut din semnificaţie după ce 53% dintre elevii din ţară au atins acest barem: „Nu poţi pretinde că jumătate din elevi sunt de top. Printre ei sunt şi analfabeţi funcţionali”.

Ministrul Educaţiei a spus joi seara că bugetul pentru burse este mai mare în 2022.

Finanţarea a crescut faţă de bugetul anului 2020 de 4 ori, faţă de anul 2021 a crescut cu 60%, mai exact este vorba de un plus de 400 de milioane de lei. (…) Fondul de burse este mai mare, nu faci economii”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Conform acestuia, la finalul anului şcolar trecut 53% dintre elevii din România au avut medii de peste 8.50.

Nu poţi pretinde că peste jumătate din elevi sunt de top, de merit, atâta vreme cât printre ei se găsesc şi elevi încadraţi la categoria analfabeţi funcţionali”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Acesta admite că notele primite de elevi sunt irelevante: „Au fost irelevante nu din cauza elevilor, nu din cauza profesorilor, ci din cauza situaţiei generate de pandemie. Atâta timp cât dai notele în online nu ai nicio garanţie cu pivire la cel care îţi răspunde din spatele ecranului cu camera închisă.

Sorin Câmpeanu spune că şi baremul de 9,50 este tot arbitrar: „9,50 este la fel de arbitrar, a fost corelat cu procentul de 25%. Am considerat că 25% din numărul total de elevi să fie încadraţi la nivel de top pentru bursă de merit este arhisuficient. Este o asumare a mea totală”.

Conform ministrului, hotărârea prin care s-a modificat pragul de acordare a burselor de merit a fost adopată de Guvern în 6 octombrie.

The post Sorin Cîmpeanu: Nu poți pretinde că jumătate din elevi sunt de top, sunt și analfabeți funcțional appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code