Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 867. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni în legătură cu atacul asupra spitalului de copii din Kiev

  • Într-unul dintre cele mai mari atacuri din ultimele luni, cel puțin 31 de persoane au fost ucise și 112 au fost rănite în Ucraina în urma unui baraj de rachete rusești.
  • Consiliul de Securitate al ONU se reunește marți cu privire la atacurile care au vizat și au distrus în mare parte principalul spital pentru copii din capitala Ucrainei, Kiev.
  • Forțele aeriene ucrainene afirmă că au doborât 30 din cele 38 de rachete lansate de Rusia – inclusiv racheta hipersonică Kinzhal – în timpul seriei de atacuri.

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite se va reuni marți – la cererea Marii Britanii, Franței, Ecuadorului, Sloveniei și Statelor Unite – cu privire la atacul rusesc care a lovit principalul spital de copii din Kiev, potrivit diplomaților.

Vom atrage atenția asupra atacului laș și depravat al Rusiei asupra spitalului”, a declarat ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat ferm atacurile rusești, a declarat purtătorul său de cuvânt, Stephane Dujarric. Guterres a considerat atacul asupra spitalului de copii și a unei alte unități medicale deosebit de șocant”, a spus Dujarric.

Direcționarea atacurilor împotriva civililor și obiectelor civile este interzisă de dreptul internațional umanitar, iar orice astfel de atacuri sunt inacceptabile și trebuie să înceteze imediat”, a spus el. Reuniunea Consiliului de Securitate programată pentru marți dimineață a fost solicitată de Marea Britanie, Franța, Ecuador, Slovenia și Statele Unite.

Vom denunța atacul laș și depravat al Rusiei asupra spitalului”, a declarat ambasadoarea britanică la ONU, Barbara Woodward, într-o postare X.

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 867. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni în legătură cu atacul asupra spitalului de copii din Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 55 times, 5 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code