Flux-stiri

LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 369. Ministrul saudit de externe efectuează prima vizită la Kiev în ultimii 30 de ani, semnând un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari

zelenskizelenski

  • Pentru prima dată de când cele două țări au stabilit relații diplomatice în urmă cu 30 de ani, un ministru de externe saudit a vizitat Ucraina.
  • Arabia Saudită a urmat un curs neutru în acest conflict.
  • Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean, a calificat întâlnirea drept un succes într-un mesaj pe Telegram.

Pentru prima dată de când cele două țări au stabilit relații diplomatice în urmă cu 30 de ani, un ministru de externe saudit a vizitat Ucraina.

Biroul președintelui Volodimir Zelenski a publicat duminică o înregistrare video cu întâlnirea acestuia cu prințul Faisal bin Farhan Al Saud din Arabia Saudită. Zelenski a declarat că se așteaptă ca întâlnirea să ofere un nou impuls pentru intensificarea în continuare a dialogului nostru reciproc benefic”.

Vă mulțumim pentru că susțineți pacea în Ucraina, suveranitatea și integritatea noastră teritorială”, a continuat el. Acest lucru este foarte important pentru noi și pentru societatea noastră”.

Arabia Saudită a urmat un curs neutru în acest conflict. Regatul a mediat un schimb de prizonieri anul trecut, în cadrul căruia doi cetățeni americani și cinci britanici au fost eliberați din detenția rusă. Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean, a calificat întâlnirea drept un succes într-un mesaj pe Telegram, scrie CNN.

Ucraina va primi un ajutor real din partea Arabiei Saudite„, a declarat oficialul ucrainean. Biroul prezidențial a semnat două documente care oficializează un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina: 100 de milioane de dolari în ajutor umanitar și 300 de milioane de dolari în produse petroliere.”

Ucraina și Arabia Saudită au provocări comune și experiențe comune în abordarea acestora. Vorbim despre UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot, sau drone) iraniene care au fost furnizate anumitor ‘rebeli’ și care au atacat instalații petroliere saudite”, a declarat Yermak, făcând referire la utilizarea dronelor iraniene de către forțele Houthi în Yemen.

Începând de anul trecut, aceleași drone iraniene au fost în posesia teroriștilor ruși și au atacat infrastructura energetică a Ucrainei”.

The post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 369. Ministrul saudit de externe efectuează prima vizită la Kiev în ultimii 30 de ani, semnând un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code