Flux-stiri

Școala prințului George și a prințesei Charlotte a acceptat 2,2 milioane de lire sterline de la un prieten din copilărie al lui Putin

  • Școala frecventată de copiii prințului William și ai lui Kate Middleton a avut o piscină construită cu ajutorul unei donații uriașe din partea unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai președintelui rus Vladimir Putin.
  • Bărbatul de 71 de ani este prieten cu Putin încă de când liderul rus avea doar 11 ani.
  • Natalia, în prezent fosta sa soție, a declarat: Am fost fericiți să sprijinim această școală și să le oferim copiilor o nouă oportunitate de a înota.”

Școala frecventată de copiii prințului William și ai lui Kate Middleton a avut o piscină construită cu ajutorul unei donații uriașe din partea unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai președintelui rus Vladimir Putin. Școala Lambrook School din Berkshire a fost casa de învățământ a tuturor celor trei copii ai cuplului regal – Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Iar acum s-a aflat că o donație de 2,2 milioane de lire sterline din partea oligarhului rus Arkrady Rotenberg a ajutat la finanțarea noului complex de piscine – în ciuda faptului că școala percepe 21.000 de lire sterline pe an pentru fiecare elev.

Se crede că acest tip are o avere de aproximativ 2,9 miliarde de lire sterline și a fost lovit de sancțiuni din partea guvernului britanic în ultimul an. Bărbatul de 71 de ani este prieten cu Putin încă de când liderul rus avea doar 11 ani. Proiectul bazinului de înot a început în 2011 – cu aproximativ 11 ani înainte ca acesta să fie sancționat.

Un purtător de cuvânt al școlii a declarat pentru MailOnline: Școala Lambrook a respectat întotdeauna și va respecta întotdeauna pe deplin toată legislația corespunzătoare și întreprinde o diligență strictă pentru orice donație caritabilă. Nu comentăm donații individuale sau donatori. Proiectul bazinului de înot a început în 2011, iar orice donație pentru acest proiect a fost primită în acest moment.”

Nu există nicio aluzie la vreo abatere din partea școlii. Banii au fost donați cu aproximativ un deceniu înainte ca cei trei membri ai familiei regale să frecventeze școala, deoarece s-au înscris abia anul trecut, când familia s-a mutat la Windsor pentru a locui în Adelaide Cottage. Soția miliardarului a declarat anterior pentru The Sun că ei susțin școala și proiectul.

Natalia, în prezent fosta sa soție, a declarat: Am fost fericiți să sprijinim această școală și să le oferim copiilor o nouă oportunitate de a înota.”

Nu se știe dacă copiii au folosit efectiv piscina până acum. Rotenberg s-a născut la Leningrad și a făcut parte din același club de sambo ca și Putin. Cei doi s-au alăturat la aproximativ un an după ce s-au împrietenit pentru prima dată. El are mai multe medalii primite de la Putin, printre care Ordinul Prieteniei, Ordinul Erou al Muncii din Federația Rusă și Ordinul de Onoare.

The post Școala prințului George și a prințesei Charlotte a acceptat 2,2 milioane de lire sterline de la un prieten din copilărie al lui Putin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code