Flux-stiri

Germania își va extinde sprijinul acordat poliției aeriene NATO în România

  • Germania este pregătită să extindă sprijinul său, în cadrul misiunii NATO, de poliţie aeriană în România şi de asemenea să dea curs altor solicitări din partea Alianţei Nord-Atlantice.
  • La începutul acestei luni, Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spațiului aerian românesc.
  • Berlinul a mai desfăşurat aproape 1.000 de militari în Lituania, în cadrul grupului de luptă aliat.

Germania este pregătită să extindă şi să prelungească sprijinul său, în cadrul misiunii NATO, de poliţie aeriană în România şi de asemenea, să dea curs și altor solicitări din partea Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat, joi, Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, potrivit Reuters.

„Am dat un ordin de a prelungi şi extinde angajamentul nostru în cadrul misiunii de poliţie aeriană în România”, a declarat Lambrecht, în faţa jurnaliştilor, după o reuniune cu membrii comisiei de apărare din Bundestag (camera inferioară a parlamentului german).

Înainte de acest anunț, Lambrecht a spus că „atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare drastică a dreptului internațional”, adăugând că „numai Putin este responsabil pentru suferința teribilă care este asociată cu acesta”.

La începutul acestei luni, Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spațiului aerian românesc. De asemenea, Germania a trimis, recent, încă 350 de militari în Lituania, ca parte a angajamentului său NATO, pe lângă cei 550 de soldați care fac parte din unitatea de luptă NATO, condusă de germani.

Rusia a lansat, joi dimineață, o invazie, pe scară largă, împotriva Ucrainei (terestră, aeriană şi navală), cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat, în Europa, de după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

The post Germania își va extinde sprijinul acordat poliției aeriene NATO în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code