NEWSNET

Flux-stiri

Ministrul Mediului vrea să interzică centralele termice proprii în apartamentele nou construite

Avarie majoră la rețeaua de termoficare. Blocuri din sectoarele 2, 3 și 4 nu au apă caldă și căldură sau agentul termic este sub parametri. Lista completă a zonelor afectateAvarie majoră la rețeaua de termoficare. Blocuri din sectoarele 2, 3 și 4 nu au apă caldă și căldură sau agentul termic este sub parametri. Lista completă a zonelor afectate

  • Ministerul Mediului vrea să impună interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc în prezent.
  • Ministrul Tánczos Barna spune că locuinţele noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor.

„Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată”, scrie pe Facebook Tánczos Barna.

Campania #VinereaVerde atrage atenţia asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuinţelor trebuie să găsim soluţii de lungă durată.

„Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acţiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, conchide ministrul Mediului.

The post Ministrul Mediului vrea să interzică centralele termice proprii în apartamentele nou construite appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code