Flux-stiri

Mii de persoane au protestat în SUA împotriva eliminării dreptului la avort

  • Sondajele arată că majoritatea americanilor vor să mențină accesul la avort – cel puțin în primele etape ale sarcinii.
  • Curtea Supremă părea să fie gata să lase statele să aibă ultimul cuvânt.
  • Dacă acest lucru se va întâmpla, se așteaptă ca aproximativ jumătate dintre state, majoritatea din sud și vestul mijlociu, să interzică rapid avortul.

Protestatarii au cerut menținerea dreptului la avort, după ce în presă a apărut un proiect de opinie al Curții Supreme a SUA care ar anula hotărârea istorică Roe vs. Wade, care susține dreptul la avort.
Susținătorii dreptului la avort, care au manifestat la sute de marșuri și mitinguri, și-au exprimat indignarea față de faptul că Curtea Supremă va elimina în curând dreptul constituțional la avort, care a rezistat timp de aproape o jumătate de secol, precum și teama față de ceea ce ar putea însemna acest lucru pentru alegerile reproductive ale femeilor.

Înfuriați după ce un proiect de opinie care a sugerat că majoritatea conservatoare a Curții va anula hotărârea istorică Roe vs. Wade, activiștii au vorbit despre necesitatea de a se mobiliza rapi deoarece statele conduse de republicani sunt pregătite să adopte restricții mai stricte cu privire la avort.

În capitala națiunii, sâmbătă, mii de oameni s-au adunat pe o vreme ploioasă la Monumentul Washington pentru a asculta discursuri înflăcărate înainte de a mărșălui spre Curtea Supremă, care era înconjurată de două straturi de garduri de securitate.

Atmosfera a fost una de furie și sfidare, la trei zile după ce Senatul nu a reușit să adune suficiente voturi pentru a codifica Roe vs. Wade.

O jumătate de duzină de demonstranți anti-avort au transmis un mesaj de contracarare, Jonathan Darnel strigând într-un microfon: „Avortul nu este o asistență medicală, oameni buni, pentru că sarcina nu este o boală”.

De la Pittsburgh la Los Angeles, de la Nashville, Tennessee, la Lubbock, Texas, zeci de mii de persoane au participat la evenimentele „Interzis în afara trupurilor noastre„. Organizatorii se așteptau ca, dintre sutele de evenimente, cele mai multe să aibă loc în Chicago, New York, Los Angeles și în alte orașe mari.

The post Mii de persoane au protestat în SUA împotriva eliminării dreptului la avort appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code