Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaizeci și cinci de zile de invazie. Kuleba: atacurile cu rachete rusești de la Kiev sunt un „act atroce de barbarie”

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că 10 militari ruși au fost identificați ca suspecți în „crimele comise împotriva poporului nostru la Bucha”.
  • Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a calificat, joi, într-un mesaj pe Twitter, atacurile cu rachete rusești de la Kiev drept un „act atroce de barbarie”.

ORA 01:00

Oficialii americani spun că forțele rusești fac progrese în Ucraina – dar acestea sunt „lente și inegale”

Forțele rusești au făcut unele progrese în noul asalt al Moscovei asupra estului Ucrainei, potrivit oficialilor americani și NATO, în timp ce armata lor încearcă să rezolve nenumăratele probleme care au afectat primele săptămâni ale invaziei.

SUA au văzut „unele dovezi” de îmbunătățire a capacității Rusiei de a combina operațiunile aeriene și terestre, precum și a capacității sale de realimentare a forțelor pe teren, spun oficialii.

Progresul este „lent și inegal”, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, permițând forțelor rusești să avanseze doar „câțiva kilometri sau cam așa ceva” în fiecare zi

ORA 00:00

Ministrul ucrainean de externe califică loviturile de la Kiev drept „un act atroce de barbarie”

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a calificat, joi, într-un mesaj pe Twitter, atacurile cu rachete rusești de la Kiev drept un „act atroce de barbarie”.

Oficialii ucraineni au condamnat atacul cu rachete al Rusiei asupra Kievului, joi seară, despre care spun că a avut loc în momentul în care secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, își încheia o vizită în capitala ucraineană.

Zelenski: 10 militari ruși au fost identificați ca suspecți în cazul „crimelor comise” la Bucha

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că 10 militari ruși au fost identificați ca suspecți în „crimele comise împotriva poporului nostru la Bucha”.

În discursul său nocturn postat joi pe rețelele de socializare, Zelenski a declarat că ancheta privind crimele comise de militarii ruși este în curs de desfășurare și că „primii zece militari ruși din brigada 64 de puști motorizate a Forțelor Terestre ruse care au comis crime împotriva poporului nostru la Bucha, în regiunea Kiev, au primit statutul de suspecți”.

Zelenski a declarat că numele de familie ale suspecților sunt cunoscute și „s-a stabilit ce au făcut”.

„Cunoaștem toate detaliile despre ei și acțiunile lor. Și îi vom găsi pe toți. La fel cum îi vom găsi pe toți ceilalți huligani ruși care au ucis și torturat ucraineni. Care au chinuit poporul nostru. Care au distrus case și infrastructura civilă din Ucraina”, a declarat Zelenski, adăugând că niciunul dintre ei nu va evita responsabilitatea.

La începutul lunii aprilie, au apărut imagini de la Bucha care arătau cadavre zăcând pe străzi și au apărut relatări despre atrocitățile comise de Rusia, în timp ce forțele sale se retrăgeau din zonele din apropierea Kievului.

Zelenski a calificat acest lucru drept „genocid”, iar presupusele atrocități de la Bucha au stârnit indignarea internațională, liderii occidentali cerând anchete pentru crime de război și noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a negat responsabilitatea și a declarat că „niciun rezident local nu a avut de suferit de pe urma vreunei acțiuni violente” în Bucha.

The post LIVE UPDATE. Șaizeci și cinci de zile de invazie. Kuleba: atacurile cu rachete rusești de la Kiev sunt un „act atroce de barbarie” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code