Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaizeci și patru de zile de invazie

  • Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că „mai mult de jumătate” din cele 90 de obuziere, arme cu rază lungă de acțiune, pe care SUA le trimit în Ucraina sunt, acum, în țară, în timpul unei ședințe de informare la Pentagon, miercuri.
  • Ministrul ungar de externe a confirmat țara sa va folosi schema de plată pusă la punct de Moscova pentru a-și plăti petrolul și gazele.

ORA 02:00

Administrația Biden primește peste 4.000 de cereri de sponsorizare a ucrainenilor în SUA

Peste 4.000 de cereri au fost depuse pentru a sponsoriza ucraineni care doresc să vină în Statele Unite în 48 de ore de la lansarea de către administrația Biden a procesului simplificat pentru cei care fug din Ucraina devastată de război, a declarat, pentru CNN, un purtător de cuvânt al Serviciilor de Cetățenie și Imigrare din SUA.

Luni după-amiază, Departamentul pentru Securitate Internă a lansat un portal online ca parte a procesului „Unirea pentru Ucraina”. Programul de eliberare condiționată pentru motive umanitare prevede ca ucrainenii care doresc să intre în SUA să fie sponsorizați de un cetățean american sau de o persoană fizică, ceea ce ar include organizații de reinstalare și organizații non-profit.

„De când portalul a intrat în funcțiune, USCIS a primit peste 4.000 de cereri (Formularul I-134, Declarația de sprijin financiar) de la solicitanții care sunt de acord să sprijine cetățeni ucraineni sau membri ai familiei lor apropiate ca parte a procesului Uniting for Ukraine”, a declarat Matthew Bourke, un purtător de cuvânt al USCIS, pentru CNN.

ORA 01:00

Ministrul ungar de externe confirmă că țara sa va folosi schema de plată a energiei din Rusia

Ministrul ungar de externe a confirmat, pentru CNN, că țara sa va folosi schema de plată pusă la punct de Moscova pentru a-și plăti petrolul și gazele.

Apărând această decizie, ministrul de externe Péter Szijjártó a declarat:

„85% din aprovizionarea noastră cu gaz provine din Rusia, iar 65% din aprovizionarea cu petrol provine din Rusia. De ce? Pentru că acest lucru este determinat de infrastructură. Nu este o distracție, nu noi am ales această situație”, a declarat acesta pentru Richard Quest de la CNN.

Szijjártó a spus că nu există surse sau rute alternative care să le permită să nu mai importe energie din Rusia în următorii ani.

ORA 00:00

Joe Biden se va întâlni cu Mario Draghi

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, îl va primi pe 10 mai, la Casa Albă, pe premierul Italiei, Mario Draghi, discuţiile urmând să se concentreze pe conflictul din Ucraina şi pe securitatea energetică a Europei.

„Preşedintele Biden aşteaptă să îl întâmpine pe premierul Italiei, Mario Draghi, la Casa Albă, pe 10 mai. Vizita va reafirma legăturile profunde de prietenie şi parteneriatul puternic dintre Statele Unite şi Italia. Cei doi lideri vor discuta despre acţiunile de coordonare cu aliaţii şi partenerii pe tema măsurilor de susţinere a poporului Ucrainei şi de a impune costuri economice Rusiei pentru agresiunea neprovocată”, anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Reuniune extraordinară a Consiliului UE, la începutul săptămânii viitoare, pe tema crizei energiei

Miniştrii Energiei din statele membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni, în sesiune extraordinară, pentru a decide o serie de acţiuni în contextul în care Rusia a oprit alimentarea cu gaze a Poloniei şi Bulgariei.

„Ca urmare a opririi livrărilor de gaz rus în Polonia şi Bulgaria, ţările europene rămân unite şi solidare”, a declarat, miercuri seară, Barbara Pompili, ministrul Tranziţiei Ecologice din Franţa, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

„Luni după-amiază va avea loc o sesiune extraordinară a Consiliului miniştrilor europeni ai Energiei”, a precizat Barbara Pompili, conform cotidianului Le Figaro.

Pentagonul: „Mai mult de jumătate” din cele 90 de obuziere pe care SUA le trimit în Ucraina sunt în țară

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că „mai mult de jumătate” din cele 90 de obuziere, arme cu rază lungă de acțiune, pe care SUA le trimit în Ucraina sunt, acum, în țară, în timpul unei ședințe de informare la Pentagon, miercuri.

„Astăzi, fără a da cifre întregi, mai mult de jumătate din aceste Obuziere se află în Ucraina”, a declarat Kirby.

50 de ucraineni au fost instruiți cu privire la Obuziere. Ucrainenii se vor întoarce în Ucraina și „își vor antrena coechipierii”, a spus Kirby. Cei 50 de ucraineni care au fost deja instruiți pe Obuziere au făcut parte din „prima tranșă” de instruire, a adăugat Kirby.

Kirby nu știa dacă a doua tranșă de instruire, următorul grup de 50 de ucraineni care urmează să fie instruiți, a început deja, a spus el.

The post LIVE UPDATE. Șaizeci și patru de zile de invazie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code