Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 165 de invazie. Lupta dintre Rusia și Ucraina „este pe cale să intre într-o nouă fază”, pe măsură ce forțele rusești se adună în sud, avertizează serviciile secrete britanice

  • Războiul ,,este pe cale să intre într-o nouă fază„, avertizează serviciile secrete britanice.
  • Ministerul britanic al Apărării spune că întărirea trupelor ar putea fi în anticiparea contraofensivei ucrainene sau pentru un nou asalt.
  • Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte mutându-se pe o linie de front de aproximativ 350 km care se întinde spre sud-vest, de lângă Zaporizhzhia până la Kherson, paralel cu râul Nipru.

UPDATE ORA 01:00

Prima navă sub pavilion străin sosește în Ucraina de la începutul războiului

O navă sub pavilion străin a sosit în Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului și va fi încărcată cu cereale, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

Nava de mărfuri generale Fulmar S, sub pavilion Barbados, a acostat în portul ucrainean Chornomorsk.

,,Facem [tot] posibilul pentru a ne asigura că porturile noastre pot primi și manipula mai multe nave. În special, intenționăm să ajungem la nivelul de cel puțin trei până la cinci nave pe zi în două săptămâni’” , a scris Kubrakov pe Facebook.

Ucraina reia exporturile de cereale după un acord cu Rusia, negociat de oficiali turci și ONU. În cele din urmă, Ucraina își propune să expedieze trei milioane de tone pe lună din porturile sale de la Marea Neagră, a declarat ministrul.

Știre inițială

Forțele ucrainene își concentrează țintele asupra podurilor, depozitelor de muniții și legăturilor feroviare cu o frecvență din ce în ce mai mare în regiunile sudice ale Ucrainei.

Inclusiv racordul feroviar de importanță strategică care leagă Kherson de Crimeea ocupată de Rusia, folosind aproape sigur o combinație de efecte de blocare, deteriorare, degradare, negare, distrugere și întrerupere pentru a încerca să afecteze capacitatea Rusiei de a se realimenta din punct de vedere logistic.

Ministerul Apărării adaugă apoi că este de părere că războiul este pe cale să intre într-o ,,nouă fază”.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte mutându-se pe o linie de front de aproximativ 350 km care se întinde spre sud-vest, de lângă Zaporizhzhia până la Kherson, paralel cu râul Nipru.

The post LIVE UPDATE. Ziua 165 de invazie. Lupta dintre Rusia și Ucraina „este pe cale să intre într-o nouă fază”, pe măsură ce forțele rusești se adună în sud, avertizează serviciile secrete britanice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code